Diaperless.. almost

  • 1
Nazim mula masuk tadika + daycare daripada January 2014. Permasaalahannya, Iqbal masa masuk sekolah, dia dah tak perlu pakai diaper. Tapi Nazim tak sempat menjalani proses tu lagi. Nobody to blame but ourselves.

Bila masuk february, Nazim dah mula tak nak pakai diaper. Pagi-pagi nak pergi sekolah, menangis-nangis tak nak dipakaikan diaper. Dalam hati aku, karang menyusahkan cikgu pula kan? Rupa-rupanya, cikgu dia yang pesan, tak payah pakai diaper. Nak tolong potty train Nazim. Fer masa tu rasa syukur sangat.

Ada jugalah masa-masa dia terlepas, bila dia bawak balik seluar basah. Masa ni Nazim masih pakai diaper masa nap siang. Tapi makin lama makin bagus. Alhamdulillah, dah tak payah pakai diaper waktu nap.

Ini adalah salah satu versi financial freedom juga lah. Sekarang, tengah monitor waktu malam. Bila cukup haul soiless diaper waktu malam. Baru boleh confident Nazim untuk diaperless.

I have the teacher and Nazim punya determination to thanks. Also, suami yang sabar bila Nazim dok nak terkencing waktu pelik-pelik, dan terlepas kencing di ruang tamu. :P

1 comment:

Amyz Azlie said...

Senang sangat nak potty Nazim. Alam dah 4yo pun masih pakai diaper tidur malam. Baru je ni dapat diaperless siang2. Fuhh..

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!