Baking project. Mini vanilla cupcakes with choc ganache

  • 0
Setelah tertangguh dalam seminggu. Akhirnya semalam tergerak juga nak mulakan projek ni. Bahan-bahan semua dah ada. Cuma nak gerakkan my lazy ass untuk memulakannya.






Dimulakan dengan Billy Reece vanilla cupcake.

Dan chocholate ganache resepi.





Celup-celup dulu sebab malas nak tunggu choc ganache set untuk piping.






Sets untuk bagi pada nurseri. Bribe 'em supaya dorang happy dan jaga Iqbal better. :p






Novice piping skill. :p. Ada juga 12 biji large cupcake size. Sebab malas nak tunggu. Dpt 6 dozen minis dan 14 large cupcakes.

Setelah meneliti, ramai lagi suka the minis better. Sbb ngap sekaligus aje. And tak payah leceh-leceh lepas tu. Memang nak buat tu renyah. But tengok orang enjoy makan lebih-lebih lagi si iqbal. 5 ketul minis dia makan. :) Memang priceless.

- Posted using BlogPress from my iPhone

No comments:

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!