Iqbal and Carrot

  • 1
Carrot adalah salah satu makanan kegemaran Iqbal. He can eat carrot without nasi or lauk lain.

Sekarang, setelah tidak alah sangat dengan bau tumisan, bawang dan lain-lain. Aku akan cuba memasak bila larat. Sebab kasihan melihat anak dan suami serta adik yang kena makan lauk tapau aje. Sedih tau.

Jadi, apa-apa yang dimasak, kena ada carrot didalam atau carrot sebagai side dish.

Kadang-kadang, saya just sagat carrot dan masukkan dalam sayur, nasi goreng, , mee goreng, mihun goreng or kuah pasta.



Atau potong besar-besar sket dan tumis air atau buat sup dengan mushroom. Iqbal gembira melihat ketulan oren atau kelibat oren atas pinggan.

"Mama, Bal nak yet.." Such a kiss ass. Tak lupa untuk memuji "Dap Mama.." dan tunjuk ibu jari dia. Macam mana la tak rasa bersalah kerana tidak memasak untuk keluarga.



Masa dulu dia angkat jari telunjuk untuk thumb up. Setelah dilatih, akhirnya dia berjaya angkat ibu jarinya.

Tapi kadang-kadang dia terpedaya dengan kelibat oren tomato dalam masakan. Bukan kita tak warning yang itu bukan carrot. Itu tomato. Tapi dia nak juga. Yang tak tahan bila dia luah semula. Messy. Alahai la anak.

1 comment:

Diyanazman said...

bukan iqbal je... auntie pon tergoda tgk gamba masakan bercarrot mama iqbal tu.. ehhehehe

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!