Homemade ice popsicle

  • 4
Iqbal love it!! Providing the right flavour.

I tried using Peel Fresh Apple juice but he hated it. Nuar end up finishing all off.

Then I use Tropicana Orange. Iqbal digs it. Yay!! Actually i love it too.

The mold are supercheap from Daiso. Rm5. I bought 2 set just in case we had company over. :)

But get ready to get messy. Ahaha.















4 comments:

zonaku said...

nampak sedapppp!!!!

supersomething said...

ah lovely molds. aku punya mold sangat flimsy dan tidak kelihatan secantik ko punya. tapi apa yang tercokeng kat tepi tu? Daiso tuh nama kedai ke hapa? :)

Amy Z! said...

dah lama tak makan homemade ice popsicle mcm ni.. duluuuuu masa kecit2 je ada buat.

cik puan daun said...

supersomething: cho'et tu adalan straw.. you see, yang macam corong tu act like a cup.. yang meleleh tampung situ.. and the budak2 leh sedut daripada coet tu..

Daiso ni kedai rm5 jepun, ada kat the curve, and ioi mall. aku tak tau lokasi lain dia kat mana..

amyz: dulu kan aku rasa tupperware punya jenama ada jual..

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!