Periuk nasi.. again?

  • 4
Bila suami kata rakan baik comolot-comolotnya nak melangsungkan perkahwinan. Aku happy lah. Akhirnya, jumpa juga wanita pilihan hati. Zaujahnya. Belahan hatinya. Cebisan rusuk kanannya. Alhamdulillah.

Jika yang aku pergi jauh-jauh. Mungkin bajet hadiah sudah jadi kurang. But sebab ini bukan sahaja rakan serumah En.Suami, malah rakan sebilik. Rakan curhatnya. Jadi suami suruh saya cari hadiah yang best sket.

Semasa mencari tu. Aduhai lah, menggugat iman sungguh. Periuk nasi aje bermacam-macam. Dan En.Suami nak yang boleh bakar kek sekali. Macam yang aku dapat daripada Noer. So, aku pun pi usha-usha lah.


Yang buat aku gedik-gedik nak, adalah yang terbaru daripada Hitachi. Kaler merah youuuu. Dan ada kaler hitam youuuuuuu. Sangat lovely with all the unnecessary functions. Kalau duit tu kepuk-kepuk dan not an issue at all, mmg tu la yang aku akan sambar (hiks).


Eh! Im not biased tau. Kepada yang menggunakan periuk nasi biasa. Jangan sedih lah. Periuk nasi adalah untuk masak nasi. Im not judging you just because you are using the plain periuk nasi. Periuk nasi adalah untuk masak nasilah. What else?

I wonder, apa lagi function yang akan dipakejkan sekali dengan periuk nasi masa depan. Kalau boleh lipat kain, pun best gaks.

4 comments:

zonaku said...

kalau dah ada orang invent, sila gtau,




aku mmg x suka lipat baju!

minatgiler said...

haha, lawak.. nama pon periuk nasi kan.. kalau periuk kain baru boleh lipat kain.. hehe..

Amy Z! said...

wahh temptingnya warna merah tu. boleh la usya2 nak beli utk rumah gua nanti. nyum. nyum.

kalau masukkan sekali function basuh pinggan pun best~ hahaha.

AtieSalehah said...

periuk nasi yg multi function sgt tak sesuai ngan aku....sbb? aku bukan reti masak punn....nasik pun bibik yg masakkan..ahaks....

tapi yg kaler merah tu cam melambai2 je kat aku tau....hurmmm...sib baik aku baru je beli pariuk nasi yg baru...kalau dakk....

tapi kan..kalau macam2 function tapi aku tak reti pakai pun xde guna kan?kan?

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!