Gunting rambut pertama kali

  • 6

Kalau Iqbal dan aku sebaya, aku bet Iqbal lebih cool berbanding aku. Dia mewarisi perangai abah lah kot. Kalau gua sure dah nangis-nangis atas kerusi tuh.

Tapi bukan Iqbal. Pengalaman pertama kali bergunting rambut adalah amat pleasant untuk ketiga-tiga pihak. Iqbal, mama n abah dan wak tukang gunting. Wak tukang gunting adalah adik kepada wak jurunikah kami dahulu.




Jakun gilak. Sibuk aje nak amik gambar. Rm3 aje utk kanak-kanak. Murah gilak!!



Sebelum gunting.

Tips supaya anak tenang ketika gunting rambut:

1. Pastikan anak kenyang dan well fed.
2. Pergi waktu pagi, supaya tak panas.
3. Pergi diawal kedai buka supaya queue tak ramai utk mengelakkan anak resah ketika menunggu giliran.
4. Beri kata-kata pujian supaya anak tenang.
5. Bawa mainan kegemaran utk mengalih perhatiannya.












Ok, dah hensem!!



Selamat satu episod dalam hidup Iqbal Wafiq.

- Posted using BlogPress from my iPhone

6 comments:

seri said...

Memang hensem n cool.. cayalah Iqbal

ili syazwani said...

hensemnya..

minatgiler said...

comelnya.. boleh la ikut petua tu nanti.. hehe..

ainyusof said...

u....jelesnye tengok kehenseman iqbal...

a.c.H.i.k.A.n.i said...

cikdaun lagi gelabah dari qibal..cool la iqbal!

Dalin said...

salam kak,
dah lama follow blog akak.. bila tah, duluuuu.. ada blog walking.. sbb tgk kelakar+comel sgt..

ini 1st time bg komen.. sbb tgk iqbal comel sgt!

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!