Bulk update..

  • 3
Banyak yang berlaku dalam hidup aku lately. Cuma terlalu busy untuk menulis disini.

Firstly: 140oz of frozen EBM rosak. Masaalah teknikal peti sejuk. Tak lalu nak menangis lagi dah. Hidup kena terus. Iqbal minum total of 12oz of Biolac sebelum aku dapat betulkan emosi dan dapat supply fully EBM untuk Iqbal.

2nd: Kereta ayah dilanggar oleh lori di KLIA Hiway. Lori lari. Cilake sungguh. Alhamdulillah Ayah dan Nina tak apa-apa. Suami ada di Cyber, dapat tolong ayah dengan kadar segera.

3rd: Gigi Iqbal makin menumbuh. Walaupun satu sahaja. Cukup untuk menyeksa nenen. Dan Iqbal finds that its amusing untuk tengok reaksi aku selepas di menggigit. Iqbal seperti biasa, sengeh-sengeh. Dan menangis bila aku cubit hidung dia. (Kadang-kadang aku menangis sebab sakit gilakkk)

4th: Iqbal dah nak mula panjat tangga.

5th: Iqbal makin lasak dan makin banyak cedera dan terjatuh-jatuh. Aku tak tau macam mana nak tolong lagi dah. Kalau biarkan aje karang dok terjelepuk. Kalau nak tengok dan selamatkan 24 jam. Memang la tak jadi kerja. Final thought, let him explore sambil aku tengok-tengok lah.

6th: Harijadi semakin menghampir. Hadiah tahun lepas dah dapat. Hadiah tahun ni, masih dalam waiting list. Tak pasti nak dapat bila. Hadiah untuk Nuar? tah, dia kata nak spec baru. Dalam seminggu dapat

7th: This weekend will be attending a wedding in Ipoh. The week after, a wedding at Parit Buntar. Jadi orang Perak la kitorang.

Self Note: Kadang-kadang geram bila Iqbal tak nak pergi kat aku bila aku ambil dia petang-petang daripada nurseri. Siap nangis-nangis bila aku dukung. Ish.. geram sungguh. Rasa nak cubit aje. Ahahha. Kalau dah sampai kat rumah plak tu, nak bukak tudung pun tak done.

3 comments:

Guten Tag said...

:)

Amy Z! said...

haha. makin mancung la idung iqbal kena cubit tiap kali dia geget2.. hikhik.

fusarium solani said...

Puan Daun,

Iqbal (Cylop)geget manje tue:)

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!