Nursing Cover & Quilt Blanket untuk Iqbal

  • 5
Selepas dapat mesin jahit ni. Tangan memang gatal nak menjahit. Sangat fulfilling tau menjahit ni. Aku ni reti jahit lurus aje. So first project adalah nursing cover. Dah dapat tempahan dah. Elin, nanti aku siapkan ko nyer pulak ek? Tungguuuuu..

Nursing cover ni juga berguna bila kesejukan sambil menonton teater atau movie. (wink kat nida)

Projek kedua adalah 9 patch quilt blanket untuk Iqbal. Kesian anak aku ada satu selimut aje. Sedih sungguh. Aku beli kain murah-murah aje.

Gambar quilt sebelum letak backing. Design main hentam sahaja. :)




Quilt blanket yang dah siap. Alhamdulillah. Senget ke apa ke belakang kira. Yang penting ini adalah kasih sayang mama buat Iqbal.

5 comments:

madulebah said...

i nak tempah jugak boleh tak??

Kartini said...

weh bile nak ajar aku menjahit plak ni ?

nida...ko pun kena belaja ...mil nk bagi mesin kan ;)

WFL990 - a life with my yellow car said...

Hebat, memang creative leee awak niieee.

Amy Z! said...
This comment has been removed by the author.
Amy Z! said...

aku nak tempah, ye daun. buat kan ye? blh?

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!