Accident do happen.. tapi hati gua tetap nak cursing.. salah kah?

  • 7
Bila Iqbal eksiden di nurseri. Memang sangat2 rasa macam nak berhenti kerja.

Damn.

Budak ni belum reti merangkak lagi. Ngesot komando punyalah laju. Tapi sudah mahu memanjat.

Inilah hasilnya. Bila penjaga nurseri anda meninggalkan budak yang kuat memanjat baring-baring sambil main permainan tekan-tekan. Ada dia nak duduk diam main tekan-tekan aje?

Harap.

Iqbal dijumpai masih berpaut pada pagar dengan pipi kanan tersembam di pagar.

Ni kalau jatuh tang kepala mcm mana?



Okay, yes, accident happen. But lenkali tolonglah biarkan Iqbal dalam walker walaupun dia melalak-lalak bila dia ditinggalkan semasa nak mandikan budak-budak lain.

Aku tak marah. Menangis-nangis aje bila ambil Iqbal dalam keadaan begini.

Iqbal macam mana? Senyum-senyum sahaja. Bertuah punya budak. Tak sayang mama ek?

Nanti tau la nak senyum-senyum ke dak bila mama tuam dengan ais pipi tu.

Baru padan!!

Bila Iqbal eksiden di nurseri. Memang sangat2 rasa macam nak berhenti kerja.

Damn.

7 comments:

Amy Z! said...

omg!! lebamnyaaa...
Hancur hati tgk lebam macam ni kat baby kita occay~ tsk tsk.

auntie amyz mmg emo sbb tak blh tgk budak kecik lebam2 macam nieh. grrr..

Neo said...

budak ligat mmg camtu... takpe la..apapun ni dugaannye.. tuam le dgn ais ke.. - shuk

-------------------- said...

sabaq.. sabaq... anak lelaki memang macam tue.. heheheheh

cik puan daun said...

amyz: nak buat macam mana.. Dah nak jadi. Harap dorang ambil langkah lebih berjaga-jaga.

Shuk: Tu la.. dah tuam dengan ais. Nangis-nangis la jugak sebab sejuk.

Zubir: Tukul takal balik pintu.

WFL990 - a life with my yellow car said...

daun, dah bawak giee check kat hospital dakk lagiii???? Risau nieee!!!!

cik puan daun said...

akak.. iqbal tak ada apa2.. nothing serious.. cuma lebam budak nakal.. :P

WFL990 - a life with my yellow car said...

That was what a parent said to me at the hospital. Later they found that there was blood clot inside the eyes on the baby. Tuu yang very worrying.

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!