Melihat Iqbal tidur.. Shhhhhhhh Shhhhhhh

  • 4
I love my baby (Iqbal n Nuar). Semalam, lepas Iqbal nangis-nangis. Dah nak tido tapi meraung-raung bila masukkan dalam buaian. Aku give up dan bawa Iqbal keluar dari buaian. Dukung dia pusing-pusing ruang tamu belah kiri sambil tengok ke cermin ajaib.

Agah-agah sket. Berdekik-dekik dia ketawa. Apa nya split personality la si Iqbal. Lepas nangis-nangis leh pulak bergelak-gelak. Dah penat sangat la tu. Then lepas penat dukung dia. Aku duduk dan bagi upah. Lantas tertidur lah Iqbal sambil nenen. Kemudian perlahan-lahan masukkan dalam buaian. Settle.

Kemudian, adalah masa untuk aku buat benda-benda lain. Seperti siapkan beg nurseri, labelkan EBM, basuh botol dan luruskan tulang belakang dengan baring freestyle. Nuar pun dah terpenat. Aku nampak dia tidur kat sofa. Dan si Iqbal tidur dalam buaian. Sweet sangat ok. Melihat both baby is sleeping soundly.

p/s: I've become a blogger mom!!! ahahahaha



Not from last nite. Tapi ni masa dalam pantang haritu.

4 comments:

kaezrin said...

off course u are,,,

now u know camna aku boleh side track...

WFL990 said...

You just make me feel so sleepy -

Amy Z! said...

mummy blogger yg kiot. masih drama queen? hehehe.

;-)

cik puan daun said...

eling.. gua dah lalui bermacam-macam transition dalam blogging world nih.. ahahah

kak na: syok aje dorang tidur kan?

amyz: drama queen still.. once a drama queen.. always a drama queen.. :D

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!