5.5kg bundle of joy

  • 12

Semalam aku bawa Iqbal ke Klinik Kesihatan untuk injection 2 bulan. Mama suruh pergi awal, tapi si Iqbal tak bangun-bangun. Takkan la nak kejut pula. Aku gerak pukul 8.30. Alhamdulillah Iqbal ok. Cuma mengantuk sket. Sebab masa waktu nak inject tu, dah pukul 10.30. Sebelum inject, dah nangis. Lepas inject lagi lah.

Berat Iqbal 5.5kg dan panjang dia 59cm. Ihiks. Masa sebulan haritu berat dia 4kg. :P Kuat minum susu ini budak.

Susunan injection adalah pada umur 3 bulan, 5 bulan, 6 bulan, 1 tahun dan 1 tahun setengah.

Nurse tak bagi pakai mitten lagi. Supaya Iqbal boleh start main-main dengan tangan dia. (Aku tak ambil gambar semalam, aku ni bukan jenis ambil gambar sangat gamaknya..). Calar-calar sket muka dia tak apa, supaya dia boleh belajar jangan calarkan muka dia.

12 comments:

madulebah said...

alaaa rindunya kat budak ni.. bila la aku boleh dukung dia ek.

gerbera said...

wah..tomeinyerr..dah 5.5kg bleh tahan tembam gak ni. geget pipi ni sedap ni

ezudyne said...

tp kena jg2 klu x pakai mitten kena jaga kuku dia..jgn kc panjng kalu x muka kena cakar mcm wolevrine la

cik puan daun said...

nida: bila kita jumpa2 karang.. si onteh-onteh ni pun dah rindu ngan auntie nida dia.. ehehe

gerbera: mmg best sangat kalau geget pipi dia.. (tak buat.. bayangkan aje.. ahahaha pipi dah mantap, main picit2 pipi aje.. ahaha)

ezudyne: tu laa.. kena selalu check.. dah la kuku dia ala-ala runcing mcm mak dia.. ahahaha perasan sungguh..

ainyusof said...

owh,,,iqbal makin di sayangi ramai..dh besar musti ramai peminat

ili syazwani said...

ahh comelnyaaaaaaa......
rasa nak guling-gulingkan dia hahahahahaha

MRS. K said...

hai..hai.. salam ziarah..
selamat menjadi ibu..
saya pon still new dlm dunia keibuan ni.. hadif baru 6 bulan..

**tuka link yer..

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

Hepi 2months iqbal..
semakin bam2 ye..

Princess Liyana said...

comelllnyerr..huhu;)

theconfused said...

cumelnyerrrr... :)

aku said...

so cute ur baby

(bloghopping)

MushroomCute said...

wah, makin chubby si Iqbal ni. Mama dia mcm ner? heheheh..Kalau aku jumpa dak kecik ni, aku picit2 pipi dia..geram..

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!