Masa sangat cemburukan aku

  • 13
Rasa sekejap aje.

Tau-tau aku dah nak masuk kerja minggu depan.

Nursery masih belum decide yang mana satu. Heartbreaking la nak tinggalkan anak yang baru 2 bulan di nursery. Mungkin aku yang terlalu emosi. Sebenarnya tak ada apa-apa sangat pon kan?

Semua working mum yang tak ada maid pon begitu kan?

13 comments:

kaezrin said...

betul....macam aku amat senang time efi comfort zone time khazin rasa nak nangis benorrrr................

-------------------- said...

aku lebih suka letak rumah orang, dari nursery..... maybe ko boleh tanya mana-mana makcik yang jaga baby.....

mugiwara said...

mak saya jaga anak orang dari 2bln smpai masuk sekolah.
ada yg msih dtg rumah jenguk2. ada yg lupa langsung.

sekarang ni org risau nk hntr rumah org, pasal takut kena dera. itu je...

cik puan daun said...

elin: tu laa.. sekarang ni aku dok pk aje pon.. rasa nak nangis.. kadang-kadang tengok muka anak aku, sayu aje.. rasa bersalah pon ada..

farah: ada makcik ni jaga budak.. tapi ramai jugak yang dijaganya.. ramai sangat.. sampai 8 orang..and kalau aku letak, anak aku je sorang baby, tu pon aku risau gaks.. nursery aje lah..

mugiwara: jasa pengasuh mmg patut dikenang.. yang igt tu alhamdulillah.. yang tak igt tu.. mgkn dorang sibuk..

bkn takut kena dera.. takut terabai..

Who am I! said...

Kesiannya Iqbal, Daun jagan selalu rasa bersalah, sebagai seorang Ibu, Daun kena belajar erti kasih sayang.
Iqbal anak yang baik, dia kan mengerti.
InsyaAllah, masa permulaan saja, nanti bila dah biasa, tak apa.
Cuma sekrang Daun perlu cari tempat jaga bayi yang dekat dengan rumah - ataupun dekat dengan tempat kerja.
Kak na

Amy Z! said...

Huhu. Kesian kat ko. Takpe. Cari nursery yg terbaik ok? Yg boleh sayang budak-budak. Survey2 kat area tu, tanya parent yg letak anak kat situ juga.

Moga2 Iqbal ok.

*hugs*

Angah said...

Dah 2 bulan bonding mesti rasa camtu. Aku ni tinggalkan kat rumah pun rasa camtu jugak..

Lama2 biasalah.. cuma kena pastikan pengasuh di nursery tu berpengetahuan bab2 susu badan ni.

en_me said...

salamm.. me dah punye pompuan simpanan.. tahniah

-------------------- said...

kalau 8 orang tu ramai sgt... nanti Iqbal akan kerap sakit macam anis dulu... lepas tu tukar yang jaga 2 orang jer...

yang jaga x ramai takde?

ilya syafeena said...

dulu masa saya baby, mak punya adik yg tolong jaga. bila saya dah besar skit and bila adik mak tu kahwin, terpaksa hantar nursery.
bila saya tanya mak, camana saya boleh dapat asma? mak kata "sebab dulu mak hantar kamu kat nursery. menyesal mak."

tasikmerah said...

ibu yg beranak sulung mmg berperasaan begitu... sedih nk tinggalkan ank... lama2 yu akan ok daun... :)



.

Princess Liyana said...

hmm btol tu kak..awal2 mmg sedih..yela slalo kita sndr yg jaga..tp lama2 ok kot..you'll get use to it..;)ehehe

sekian. pesanan dr blum bkl ibu ;P

Lyna said...

setiap kali dpt baby saya mesti amik unpaid leave. yg first dulu 2 bulan unpaid, yg second ni 8 bulan.

puas hati aku!
hehehe.

btw, nak maid ke? if nak inform me k

mommy@fahry.net

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!