Diari Bakal Ibu: Gatai perut

  • 8
Seronok plak garu perut bila gatal. Menggaru perut yang pregnant tak sama rasanya dengan menggaru perut yang tak pregnant. Rasa pelik sket tapi best.

Tapi buruk perangai occay!


Aku kena pakai lebih Bio Oil lepas mandi. Bagus untuk menghindarkan strechmark yang akan membuatkan perut sangat-sangat tak seksi selepas melahirkan anak.

8 comments:

Princess Liyana said...

akak..all the best ek!yana doakan akan slmat lahirkan baby;)huhu good luck tau!

BudAk hijAu said...

perut ibu mengandung seksi ok!! :D

Pnut said...

semoga berjaya misi BF baby..ya nak bf baby dengan ibu berkerjaya adalah sangat mencabar dan memerlukan kesabaran..

akak berjaya full breastfeeding baby selama 4 bulan lebih sahaja, al maklumlah, baby pun keluar 7 bulan je, kajian mengatakan 7 bulan pregnant tu susu baru nak terjadi, tp berkat kesabaran dan azam yang tinggi, akak berjaya full breastfeeding baby walau tanpa baby disisi, can u iamgine, pump and pump selama 2 bulan, tanpa baby menghisap direct??? sungguh memerlukan azam yang sangat tinggi...

dan hanay berbekalkan pump pureen guna bateri je, (harga beli 8 tahun lps RM80 sajork..)

good luck..i'll support u 100%

cuma azam akak untuk terus bf lps tu tak berapa berjaya kerana pengeluaran susu semakin slow, walau dah coba segala neka petua, pil akhrinya doktor suruh top up dnegan susu formula supaya berat baby prem akak tak drop teruk...

:(

Psstt ada org tu nak pass produk hemopati utk banyakkan susu badan, tapi sampai sekarang tak der..hahahah sapa tatau...

farihah said...

insyaALLAH berjaya...
saya full BF sampai doktor suruh stop coz alah teruk, berat badan turun 5kg. time tue adam dah setahun...

go go go ibu daun ;)

minum air daun pegaga, air longan, susu kambing byk2 utk bykkan susu (nie yg saya amalkan)...

Voice said...

akak, kalau takde bio-oil nak sapu nanti, minyak zaitun pun buleh :D

tasikmerah said...

dah bersalin esok lg huduh rupa dia. he he.


.

cik puan daun said...

Liyana: terima kasih atas doa.. :)

BudakHijau: perut mcm bonjot pon seksi ek? :P ahahaa..

Kak Pnut: semnpat lagi nak mengenakan kite.. ampeh.. haritu tak jumpa letak mana ubat homopati tu... dah jumpa dah niii.. :P nanti la orang bagi..

farihah: menyusukan baby pon ada alah ek? tapi menyusukan sampai setahun.. cemerlang jugak tu tauuu...

mmg akan go go fighting!!! :P

voice: apa-apa minyak la yang ada.. tapi dah stok bio-oil dah.. so tak payah la cari minyak zaitun or minyak masak.. :P

tasik: aku pon rasa gitu gaks.. lelagi aku ni perut tebal.. :P

gerbera said...

pregnant lady = sexy
but perut ade strechmark = "Mmg x sexy"
aku mmg suke tgk ibu2 mengandung.

Bio-oil memang bagus. Parut2 kaki aku akibat suke menggaru bile gatal dan bekas gigitan nyamuk dan pacat dah pupus secara perlahan2.
Terbukti berkesan. Tak tipu

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!