UPSR

  • 5
Urgent request daripada customer aku buat kitorang kecoh tak sempat nak berfikir semalam. Balik rumah pon dah letih. Makan M0zza burger yang En.Suami belikan. Bila browsing channel astro terbuka plak astro awani yang sedang mengisahkan keputusan upsr di Malaysia baru aku rasa macam kelepuk!!!



Apa result adik aku????!!!



Woo, dengan gabra amik phone dan dialled no kampung. Dengan selamba Nina bagitau yang dia dapat 5A. Sama juga dengan 29 budak-budak lain di sekolahnya. Ini adalah teramai yang pernah sekolah kampung aku capai. Alhamdulillah.. geng-geng si Nina pon dapat 5A juga. cool!!
Conversation aku dengan Mama selepas bercakap dengan Nina

"Hello, Assalamu'alaikum"

"W'salam.. Ni ke mak kepada budak yang dapat 5A tu?"

"Ya.. betul.. sayalah orangnya"

Arghhh.. Mana tak tumpahnya poyo, kalau tidak ke anak beranak. Hahahahaa.

5 comments:

Amy Z! said...

heloo.
ini ke kakak budak yang dapat 5A tu??
hakhak.

tahniah Nina~ :-)

org.kaya.sabrina said...

haha..
mak yang poyo kiut kan?!
macam mak saye..
haha..nak balik buli beliau!

lullaby said...

kah kah kah

kemana tumpahnya poyo kalo tak ke anak beranak..

kakaknye budak 5A kene skali tak?

kah kah kah

WHX3691 said...

Ada lak panggil En. Suami !!!


En. Abang ? En. Yg. Tersayang ke ? EN. Yang Di Cintai ? Apa apa lah yang buat suami you kembang kempis ego dier.

isuzu_aizu said...

salam puan daun :) lompat2 sampai ke sini. saye dah lama perasan cik daun ni dalam dunia perblogan, pernah juga diperkenalkan oleh book @ bukhariramli, cuma bile terbaca entri upsr tu baru perasan cik daun ni asal sijangkang, betul ke? huhuh. saye ade skali atas pentas pas2 hadiah masa majlis kecemerlangan pelajar hari tu, jd cekgu ganti sekejap. hehe. tgh pk2 mana satu adik kak daun yg nama nina tuh. heheh. anyway, congrats utk dia ;)

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!