Diari Bakal Ibu: Status masak

  • 2
Ya ampun... gue penat tapi gembira. Tahap kesihatan bertambah baik. Masak masih so-so aje. Paling kuat aku masak adalah mihun goreng tanpa bawang. Dan kari sadin tanpa bawang. Itu pon menumis dengan pintu dapur terbuka dan kipas dapur on.

Yang boleh dimasak ada carrot cake. Semangat baking aku sudah kembali. Tapi sebab malas nak keluarkan oven butterfly hitam gua, gua cari resepi kukus-kukus sahaja.

Ye la kan. Pengukus tu bukan untuk kukus jagung dan creme caramel aje. :P

2 comments:

Amy Z! said...

Hahaha.

Alaaa.. dah lama tak rasa cream caramel ko. sedap sangat!

Err.. ini bukan hint utk ko buatkan aku cream caramel tau.

Haha.

cik puan daun said...

amyz: bila-bila sahaja kalau utk ko.. ;)

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!