Keluar

  • 18
Discharged pada 17hb haritu. Kemudian duduk berehat di kampung. Memang berehat dalam ertikata sebenar.

Nak kumpul energy untuk bekerja pada esok hari. Masih ada sepapan antibiotik yang nak dihabiskan.

Baby ok. Kadang-kadang bila aku dilanda anxiety, aku akan pegang perut aku and tekan perlahan. Untuk rasa hertbeat beby. sebenarnya aku tak pasti pun itu heartbeat baby, mungkin tu heartbeat aku sendiri. tetapi perasaan tu menenangkan aku.

Next appointment adalah on 25th. Dan aku nak sangat dengar pedapat doktor tentang fibroid yang ada di sebelah kanan rahim. Kadang-kadang malas nak fikir dan aku berdoakan yang baby aku kuat untuk menolak fibroid aku. Cuma aku betul-betul berharap the fibroid tak menggangu pertumbuhan baby.

Wow! aku berbunyi melankolik. Mungkin sebab hormon ni. Terima kasih atas doa semua orang. Aku sangat-sangat menghargainya. Aduhai... bukan senang nak dapat baby ni. Banyak dugaannya. Ini adalah ibadah.. aku dan nuar.

18 comments:

fareesha79 said...

aku doakan agar semuanya selamat. bila baby dah kuar mmg seronok. masa pregnant kena byk sabar.

RieNa said...

sabar ya..
kuatkan hati,cekalkan diri..
anak kan anugerah yg tak ternilai..
jd kena korban lebih skit utk dptkannya..
moga anak kalian akan jd anak yg soleh dan membahagiankan kalian..amin..

ayobkelubi said...

sebab itu semua ibu-ibu yang mengandung dijanjikan syurga.

semoga baby dan kau akan sihat sentiasa...

saya said...

congratulations. baru tau tentang rezeki itu..semoga sihat2 selalu

...but I digress said...

cik puan daun
syafakillah dan smg diberi kekuatan :)

i first met u during soljah night,that time u were still cik daun :P how time passes us by,now ure expecting ur bundle of joy.

jage diri ye?
slm.

Pnut said...

daun, memang dugaan tau nak dapat baby ni... macam akak lagi, dengan dugaan darah tinggi, baby prem..sangat menuntut kekuatan jiwa... apa pun bila dah dapat pegang, belai baby, rasa berbaloi kesusahan semua masa mengandung...

masa tengah susah mengandung, macam serik nak pregnant dah..hahah tp percayalah lps baby dah tak baby, mula teringin nak ada baby lagik...

LediAgli said...

wow.. sekian lama tak jenguk.... dah ada manusia dalam perot..

Po said...

Sabar.

Orang kata, proses mengandung dan melahirkan adalah satu perjalanan. A journey.

Bayangkan, baby sedang dalam satu alam perjalanan.Dan, kamu membawa 'alam' itu dalam perut kamu.

Lantas, benar kata-kata mereka.Ibu adalah 'universe' buat semua anak-anak di dalam alam dunia.

kan? Anyway Daun, sabar dan redho. Semoga selamat dan sejahtera.

addyaholix said...

sebab tu syurga dibawak telapak kaki ibu !

theconfused said...

cik puan daun sudah discharge.. baguihlaaaa... sian ko, tp takper, setiap saat itu satu ibadah utk ko... jaga diri baik2 okeh... :)

.vvy|na. said...

syura, u'll be fine :)

just have to be strong n fight the fibroid.

kamon bebeh!


- cik darwina

Silence said...

seronok nya dah nak dapat baby :D
cik daun.. banyak berehat & smoga semua nya baik-baik aje ;)

sinaganaga said...

*aku baca*

tasikmerah said...

semoga yang baik2 buat kamu..

selamat hari raya aidilfitri. maaf zahir batin.

WHX3691 said...

Dan terdapat pula sebuah hadits dalam musnad Imam Ahmad dan Sunan an-Nasa'i dan Tirmidzi dan Ibnu Majah, diterima daripada Abu Hurairah ra, berkata dia:
Berkata Rasulullah saw:

"Bertiga yang doanya tidak akan ditolak: imam yang adil, orang yang puasa sampai dia berbuka, dan orang yang teraniaya."

WHX3691 said...

"Dan apabila hamba-hamba-Ku bertanya kepadamu tentang Aku, maka (jawablah), bahwasanya Aku adalah dekat. Aku mengabulkan permohonan orang yang berdoa apabila ia memohon kepada-Ku. Maka hendaklah mereka itu memenuhi (segala perintah-Ku) dan hendaklah mereka beriman kepada-Ku, agar mereka selalu berada dalam kebenaran."

(QS Al Baqarah 2:186)

Mima said...

first baby kan?
good luck

anyway, pls visit http://kiddy-bundle.blogspot.com

Insyirah said...

tahniah cik daun n nuar ...

Byk2 sabar yer.. dugaan itu sebenarnya indah bila suatu hari dikenang kembali .... insya-allah anak itu pasti akan menyenangkan kalian berdua suatu hari nanti.

Selamat Hari Raya
Maaf Zahir Batin
Kalau sihat betul2 ... jemput la datang ke rumah kami ...

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!