Tanda-tanda

  • 9
Semua tanda-tanda nak period dah ada. Jerawat dah naik sket. Tanda-tanda lain pun sudah ada. Malas sangat-sangat. Tup tup.. dah 14 July.

----------

Scene 1.

Kenapa period aku tak datang-datang lagi? Mengadu pada Nida. " Kakak aku kata ada dua aje kalau jadi gitu. Nak period.. atau pun nak pregnant"


------------

Scene 2.

Utk Maskara X, aku malas nak cater mihun. Jadi bila bagitau naga yang aku malas. Naga bertanya " Kenapa ko malas sangat ni? Ko mengandung apa??"

------------

Scene 3.

Sms daripada Ika.

"... Since dah sebulan kawin, I nak tanya, bila nak ada anak?"

----------

9 comments:

sinaganaga said...

Daun,
Aku rasa, kau patutu latih beberapa orang groupies new intake untuk cater mihun - kalau dak, makan biskut kering nanti kat MASKARA weh!!!!

en_me said...

ammvoiii, dah tawen ghupernyerrr..

A t i Q a h said...

Soalan saya pulak.
Apa nama anak akak nanti? Eheh.

Pnut said...

abng mior kata
"ko rasa lah nuar melayan bini mengandung" hahahaah giliran ko pulak, aku dah abeh...
hahahaha

pssst masa akak ngandung abg mior mabuk ooo sian dia asek muntah2..naik keter tak leh econ sbb loya...dalam keter ada asam oooo

mangosteenskin said...

hm...sy yg berdebar baca post ini. hahahahahaha.

F.a.i.z.z.a.h said...

so, kesimpulannya? :)

*bawak2 bersabar je lah ek. dah ader tanda2 lain ke? tanda2 yg lebih mencabar jiwa raga?

kemat said...

nak kongsi stok asam ngan aku ker..hehe

org.sepi said...

mudah2an murah rezeki hendaknya..

mangosteenskin said...

cikpuan daun....meh laungkan semangat merdeka! jemput datang ye...

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My Photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!