Debat-debat

  • 10
Debat malam tadi sangat kelakar. Kawan aku yang bermata sepet pagi ni memberi komen " Sekarang saya tau apa maksud sampai berbuih mulut". Aku tak dapat menahan diri daripada tergelak bila dengar ulasan dia.

Selain daripada mendengar Anuar Ibrahim berdebat. Telinga aku nak tak nak , kena juga mendengar Anuar lagi sorang berdebat. Agaknya semangat debater pencennya naik semula bila dengar hujah Shabery Cheek yang lebih menyerang karakter dan tak menjawab soalan.

Ulasan selepas debat pula dok mengipas-ngipas Shabery Cheek macam la tak leh nak hadam fakta-fakta daripada Anuar yang aku rasa ikhlas memberi solution pada kerajaan BN.

Malulah sikit!! Poket sendiri kembung. Tak sedar rakyat makan tak cukup. Lagi mau banding dengan negara lain. Cuba lah tengok halaman sendiri dulu, sebelum nak banding dengan halaman orang lain.

Chaih!!

10 comments:

Tok Rimau said...

Shabery Cheek cipta sejarah kerana bersetuju berdebat. Dia juga Menteri Info yg membawa Blog ke RTM.

W/pun dia kalah debat, dia menang sbg menteri Info. At least dia respek penonton.

cik puan daun said...

tok: you kiss ass u.. ahahaha...

tasikmerah said...

Shabery Cheek tu bukan nak berdebat sgt... nak menjatuhkan air muka anuar je... balik2 ungkit kisah lama.... wehhh.... org nk cerita pasal minyak la wehh....

spyz said...

Tlg smpaikn pd kwn kau, 'bbuih mulut' tu ada 2..

1, yg mcm mlm td tu lah
2, gila babi

Debat mlm td, both category pun boleh
: )

ayobkelubi said...

hahahaha,mutut-mutut,manyak mutut,itu berbuih mulut itu macam kan?.

:D

angah said...

anuar yang tu kalau berdebat ko suruh dia tidur luar saja muahahahaha

Amiene Rev said...

tak malu betul mereka-mereka itu; poket kembung, perut buncit, tetapi rakyat dibiarkan berpoket kempis, dan berperut pancit.

BuRuuj said...

debat itu ber'moderator'. tiada siapa menang atau kalah. tp rakyat boleh menilai.

Samurai said...

Bagi Shabery, objektif debat dah tercapai. Agaknya, kawan2 dia kata tak perlu berdebat pertahankan polisi kerajaan. Semua org suka kerajaan. Kan?

Baik debat hentam org. Tu lagi bagus.

meo188 said...

patut samy vellu jd menteri penerangan :)

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!