Ini nasehat

  • 15
Aku duduk bertelimpuh dihadapan Wak Jurunikah yang mukanya sweet-sweet dan sentiasa tersenyum.

"Bila sudah berumahtangga, banyak lah dugaannya. Kita tidak boleh lari daripada dugaan-duagaan itu. Jadi banyakkan berdoa, mohon di datangi dengan dugaan-dugaan yang mudah-mudah. Salah satu dugaannya adalah bila lambat dikurniakan cahaya mata. Jadi ya Syuro, jika itu terjadi, kena banyak berdoa dan tabah menghadapi dugaannya."

Aku senyum-senyum dan angguk-angguk.

Ferrr.. deep.. deep

15 comments:

madulebah said...

Jika lambat sampai jodohnya juga banyakkan bersabar dan berdoa..

he he he..

fareesha79 said...

dah jumpa tok kadi dah... aku dulu dia test ucap syahadah and baca fatihah

tasikmerah said...

daun,
kalau masuk tempat air-cond ko cepat sejuk dan bila kluar ko cepat panas... tu petanda subur tuh..

madulebah said...

tasikmerah, cik daun tu sentiasa aje panas.

ha ha ha

Kartini said...

syura...ko dah jumpa wak tu yerk...good luck hehe. nnt dia bagi ceramah mmg panjang berjela....

ruslina said...

dah ijab kabul kah?

tasikmerah said...

madulebah,
kalau gitu aku nak sarankan daun berbulan madu saja di kutub-kutub.... jangan terkenan singa laut sudah la...

books4sale said...

Ya Syuro, jangan lupa ya, persiapannya jangan last minute ya!

amyz! said...

insaf.. insaf..

cik daun said...

nida: itu ubat penenang.. itu jiwa dan rasa.. ehehe

huda: a'ah sudah.. so one thing boleh strike thru.. byk bende tol dalam list... pahtu bertangguh-tangguh.. ahahaha..

tasik: yeahh.. aku rasa aku berada dalam tahan kesuburan maksima.. sumer bende cepat je nih.. termasuk cepat lapar.. ahahaha

nida: you kan selalu spend a nite with mee.. u kan dah biasa i panas-panas ni.. ahahah

cik daun said...

tini: sudah.. eh.. gua mau tips-tips menghadapi wak tu.. bagi yachhh

ruslina: belummm.. baru jumpa wak jurunikah utk bagi kata-kata akhir sebelum nikah 14/6 karang.. ehehehe

ika: preparation mmg selalu last minute.. ahaahaha

amyz: yach.. tetiba gua rasa serene semacam..

NoRMaTSuE said...

wah template baru ;-)

Raden Galoh said...

CikDaun...Salam (hulur tangan nak rasa sejuk ke panas...hehehe)

Awak dah jadi Puan daun ke? psst...ari tu akak ada janji something kan? jgn lupa inform tau...

mangosteenskin said...

"jadi ya syuro, jika itu terjadi, kena banyak berdoa dan tabah menghadapi dugaannya".

"jadi ya syuro, jika itu terjadi, kena banyak berdoa dan tabah menghadapi dugaannya".

"jadi ya syuro, jika itu terjadi, kena banyak berdoa dan tabah menghadapi dugaannya".

"jadi ya syuro, jika itu terjadi, kena banyak berdoa dan tabah menghadapi dugaannya".

"jadi ya syuro, jika itu terjadi, kena banyak berdoa dan tabah menghadapi dugaannya".

"jadi ya syuro, jika itu terjadi, kena banyak berdoa dan tabah menghadapi dugaanya".

"jadi ya syuro, jika itu terjadi, kena banyak berdoa dan tabah menghadapi dugaanya".

bila ada masalah, biarkan ayat diatas terus mengiang-ngiang ya.

cik daun said...

kak raden: ehehhe.. a'ahh.. kite igt.. nanti kite contact akak.. ehehehehe

mango: adeihh.. bergema-gema dalam otak aku ayat itu. saiko sungguh.. :P

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!