• 11
Ada satu-satu waktu di Raya kali ni. Aku rasa mcm nak berada di tempat lain selain daripada kampung aku.

Siblings can be damn annoying.

Yeah! Tahun depan aku ada tempat utk escapism.

11 comments:

Tok Rimau said...

lepas minta maaf, sambung buat dosa utk dimaaf tahun depan.

Anonymous said...

aku. bertahun-tahun rasa. tak raya dengan family mungkin lebih bagus dan aman dan kurang crap.

then.

last year aku raya sorang-sorang. ok aku tak rasa apa2. aku rasa ok.

then this year aku raya sama orang2 bengong dan aku rasa, sebengong2 dan seannoying adik beradik and family aku, its better being annoyed by them dari total strangers :)

-si dara berbunga baju horrific lol-

cik daun said...

tokrimau..: mmg tiap2 tahun mcm tu jugak..

Anony: Aku akan missed dorang kalau dorang takder.. Kalau ada and depa pakat ikut kepala sendiri2 and tak pk pon perasaan mak aku.. mmg rasa suwey la.. ahahah.. tu yang aku bengang tu.. walaupun kadang-kadang aku gitu gaks.. ahahaha..

agreed.. rather have them annoyed myself than a stupid stranger..

amyz! said...

hahaha. kadang aku pun rasa gitu gak. tapi, takde dorang. raya tak meriah~ hahaha.

spyz said...

tahun depan??
ok, aku siapkan duit beli present skrg..
:-)

anony,
dtg raya rumah aku nak?
(tambang sendiri..)

madulebah said...

oohh.. moga-moga tahun depan aku juga punya tempat untuk escapism selain daripada asik kena tinggal tunggu budak-budak datang bagi salam makan sikit dan nak duit raya..

Anonymous said...

spyz ha ha ha. next year pun belum tahu beraya dimana :)

Anonymous said...

Maybe sebab aku yang suka buli adik2 aku, so tiap tiap kali bersama kumpul2 dengan mereka adalah saat yang best bagi aku.

Ahaks.

sm

ayobkelubi said...

sebab aku kan abang. hahaha

Tok Rimau said...

Thanks for that wonderful meal. Kirim salam dengan Wak Tahrib.

amni said...

memang sgt sakit hati beraya dengan siblings yang dah kawen. depa buat sesuka hati depa, mai makan, tidoq kat rumah tapi cawan sebijik pon tak mau basuh. kunun2 dah jadi tetamu jugak lah tuuu.. alih2, adik2 yang single ni jugak amik alih jawatan jadik maid buat semua kerja sampai kol 1-2 pagi. dengan their children pon kita jugak kena tolong jaga. depa pi mana? tido terbongkang dalam bilik or pi raya rumah kawan2.
wonder what will happen next year when we the single one get married? will mak and abah do all the chores?
pikir2 tak sampai hati kat my parents, rasa cam tanak kawen. huhu..
p/s: sorry, jadi tempat lepas geram plak ur blog...

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!