• 7
Aku igt aku bermimpi. Ada orang ketuk pintu rumah macam nak roboh. Tak ada sapa-sapa pon yang plan nak datang umah mlm ni. Masa masuk rumah pon aku masuk dengan Nana (Kunci aku tertinggal.. arghh tu lain cerita). Kalau Sal nak lepak umah aku, awat la tak call aje aku kat dalam.

Rupa-rupanya aku tak mimpi. Ketukan macam nak roboh pintu tu adalah benar. Dan orang diluar itu juga benar.

Suwey aje ganggu tidur aku. Baru nak lelap mata. Aku ni spesis tido lewat. Jadi dalam pukul 3 pagi, aku baru nak mamai-mamai la.

p01i$. Berpakaian biasa. Sorang perempuan dengan mekap tebal gila dan kening lukis ( kalau dia hebat sangat melukis kening aku takkan perasan keningnya tu dilukis), seorang perempuan bertudung ( muka inersen .. aku rasa dia bukan p01i$) dan dua orang lelaki. Sorang pegang kertas dan tanya soalan macam, sorang lagi check semua bilik dalam rumah aku.

Lepas dia check bilik aku. Aku masuk bilik dan sambung tidur. Bukan nak sambung tidur. Saje je cari gaduh dengan p01i$2 tu. I had nothing to do with that guy dan aku sewa bilik dari Nana. Biar Nana yang jawab la.

Rumah aku ni mcm rumah tak siap. Kotak-kotak barang aku byk kat luar. p01i$-p01i$ tu siap tegur. Kemas la sket rumah ni. Woiii.. dah la ko barge in dalam rumah aku kol 3 pagi. Buat kecoh. Ko ckp byk plak. Yang sorang lagi tu check bilik Nana. Dan tegur, bersepahnya bilik. Wooooo.. What happen dalam bilik adalah personal. Sukati dia la nak bilik dia kemas ke bersepah ke. Buat khidmat sosial plak.

Lepas p01i$-p01i$ tu balik. Aku kuar balik cakap2 dengan Nana. Nana kata perempuan pakai tudung ke kena samun dengan lelaki yang beralamat di rumah nih. Nana siap amik salinan mykad lelaki tu lagi. Bodoh la.. Penjenayah penah duduk kat rumah aku.

Argh.. rumah aku yang harmoni telah di nodai dengan satu kes p01i$ (Ada lagi satu. lenkali la cerita). Kes penyewa dulu-dulu la. Dah la sewa rumah. Pi tukar alamat mykad ke alamat rumah sewa. Bongok sangat. Ekcelli tu adalah tindakan yang bijak, kerana dapat menghilangkan trace. Keji!

By the way, terima kasih sajan Minah dan dua pembantu penyiasat kerana menggangu tidur saya dan menggantikan tugas nenek saya utk membebel pasal kemas rumah. Aku alegik la dengan p01i$. Sorry lah.

7 comments:

amyz! said...

hahaha.. kejinya barge in rumah orang pukul 3 pagi. Dah la tak minta mahap, peh tu siap beri lecture soh kemas umah lagi. Weehh.. Kira ok tau rumah ko tu, at least barang-barang semua dalam kotak. Bukan bersepah2 kat luar. Lagipun rumah kecil tu, space sangat limited nak menyusun barang. keji betul!

Anonymous said...

aku redha bila bulan lepas polis2 hensem cuba merobohkan pintu bilik mrsposh yang polis ketuk berkali2 tapi refuse to open it instead dia plak tanya polis dorang tuh sape hahahahahha.

rumah kitaorang selalu disilapkan dengan apartment yang sama nama dengan rumah dan number rumah kitaorang, cuma we're 30 road, dia 30 court. polis bodoh sometimes ya know?

tuan tanah said...

Teringat pulak scene 'Jangan Pandang Belakang' makhluk ketuk pintu umah macam nak rak lepas pukul 12 tu. Huhuhu...

Aqil Dot Com said...

kau jangan lupa balai polis tak sampai seratus langkah dari rumah kau....

ron97 said...

atau hang alegik ngan orang tegur suh kemas bilik?
muahaha

Anonymous said...

amyz! tu en awak ke? oo.. kot la.. kan?

Anonymous said...

amyz! tu en awak ke? oo.. kot la.. kan?

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!