cikdaun dah nikah?

  • 3
I, kadang-kadang tak faham dengan orang-orang yang begitu delusional with one particular subject. Kawin, nikah, boyfriend, and so on. The status of relationship of someone becomes so important to this individual, as if it concerns him or her so much. Individual refers to people in general not just one particular personlah ok?

Although this entry is triggered definitely by the question of the lovely ms ikoko, with regards to her earlier question of whether cikdaun lagi 3 batu untuk kahwin and the recent one, a message of congratulatory cause cikdaun dah bernikah. Now before anyone of you whom knows which idiotic friend of cikdaun whom is typing away here consider me as always the troublemaker, this entry also, is a request by cikdaun whom is puzzled by such questions that keeps arising lately.

Sesungguhnya susah untuk jadi orang single in this blogging world, sebab not only in real life people are concerned menjaga tepi kain orang lain but even in this blogging world. Takdelah kitaorang marah kehapa ke tapi it's like a bit weird isn't it, takde angin, takde rumours, takde ruangan gossip, tetau keluar notice saying congratulations sebab akak dah bernikah. Akak in concern tuh memanglah pujaan hati a few goodfellas, serupa macam artis2 yang digossipkan ada affairs sana sini, it makes me wonder, sama taraf dengan artis gak ke, had my friend cabut lari bernikah in golok with some old man and we close friends doesn't know about it and some stranger somehow sniff out the news sebab concern sangat2?

Well in this coldness and freezing weather, when nothing could amuse me, not even the basic 5 boringbritchannels, this kind of news does amuse me that I asked my dear friend, dah bernikah ke? Would she like to join my rank of close friends whom chose to get married this year cause am out of town for a while? Since budak gila tuh takde, jom kita semua kawin cepat-cepat, takut dia gatecrash the wedding makanya takkan terkahwin kita semua? Tapi kawan baik saya cikdaun, ketika menerima sms 3 pagi waktu lokal menjawab,

"Sape yg delusional sgt n ----------- itu? Ada aura2 nikah ke dlm entry aku? Aku rasa org yg masuk bc blog aku adalah kita2 je. Ko gertak sket. Aku nk tdo dh"

Sooooo adik-adik sekelian, I tau, mungkin you all minat cikdaun in such a way we all kawan-kawan lama dia tak amik pot pun. Siapa boyfriend terbaru dia pun kitaorang takmo tau kecuali very the serious (and although I tau yang current nieh pun serious sebab I sokong dia although tak ngam HA HA HA jgn marah ekkkk encikkkkk) and kalau ya pun excited for another single one to hit the marriedworld, toksahlah mengcongratulate someone sebelum adanya berita yang sahih. At times kadang2 orang ingat kita sarkastik sebab wish tak tentu fasal, macam mengutuk for being single,although not to worry, kitaorang rasa lawak jer for now sebab cikdaun nieh keep getting wishes selamat berkahwin and so on.

I rasa, mungkin ini hints dari mahapeminattahapdewa yang mengharapkan, artis blogging world, cikdaun dan current buah hati, mr anonymous yang tak anonymous sangatlah pun sebenarnya agar cepat2 tie the knots sebelum kot2 keluar plak nanti congratulatory messages sebab dah beranak pinak :))

akhir kata, jangan marahhhhh.

cikdaun akan kembali berblogging bila dia selesai menyiapkan bunga pahar.

3 comments:

Aqil said...

ada orang.. suka baca sekali lalu ajer... tak baca letter by letter , or words by words.
agaknya orang tuh baca tajuk , pastu baca first perenggan, dia buat assumption yg miss D dah kawin. maafkanlah dia.. dia hanya teramat teruja aje.

Anonymous said...

memang dia dimaafkan, but it will be a lesson from wishing people without checking your facts properly. susah jadi ct cikdaun nieh dok kena tepis rumours jer hahahahahaha.

Anonymous said...

ishkk.. dh nk kawin dh kau cik daun
- teman lama... atier (kawan cik easy.. err.. boleh ke aku quote gitu? heh) -

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!