teambuilding

  • 1

Teambuilding post

Wireless Mouse dan USB hub. Waaaa best nye goodies dalam goodies bag
Teambuilding aku. Mula-mula rasa macam tak tau nak expect apa, tapi aku
rasa its not so bad lepas sesi kenal-kenal. Ini macam gathering GJ, tapi
with a different set of people with no blog. Semua orang tak berapa
kenal semua orang. Aku lagi teruk, kenal less than 10 people in my
department. Baru sahaja join, what do you expect?

Aku boleh aje balik selepas collect the Goodies bag. Tapi aku stay.
Penat. Badan aku sengal-sengal. Cuba tanya Sal si tukang urut, but
gempak. Aku not into physical challeging thingy. So aku a bit pancit.
Padan muka aku. Teambuilding ni buat aku kenal most of the people in my
department and almost all the manager. This company is not a bad at all.
:P

Aku sangat terkenal dengan memalukan diri sendiri. Spt contoh: Kalah
dalam permainan O-som dan kekal menjadi Telur. Kalau kalah O-som tak
boleh berevolusi keperingkat seterusnya. Deng! terpaksa buat chicken
dance. Sepatutnya aku main tipu aje.

Haka kumpulan aku pula ala-ala cheerleding. Terima kasih kepada my
'lembut' team member. Ampeh sungguh. Dia tak dapat memahami apa
intipati Haka tu sendiri. Bukan untuk cheer team lain, tapi buat team
lain gentar untuk menghadapi team kita. Lepas dengar Haka, patut rasa
gerun. Bukan rasa nak cubit-cubit pipi ye dak? Sabar aje lah. Nasib baik
tak kena boo.

Wasabe sucks. Even bila makan di Sushi K*ing pon aku tak letak wasabe.
Ni aku terpaksa makan sesudu ala-ala tester Ais Krim B*askin Rob*bin
wasabe. Uhuks. Habis jugak (ala-ala tipu). Tapi tetap tak boleh lawan my
team mate yang habiskan satu tube wasabe. Hebat!!

Team aku kalah. Apa-apa pun aku balik dengan senyuman. Berbaloi aku
tinggalkan Kelas Mandarin, Open House kengkawan dan Gathering GJ untuk
program ni. Lalilalaliallala

1 comment:

tujuh86 said...

Mukeh bisik kat aku, Gath tahun ni kurang kecoh sebab kau dan easy tak ada!

Kurang kick la beb! WE MISS YOU!! Lat tali lat tali lat tamplong!!

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!