• 4
Rumah baru dengan jiwa baru
 
Despite of all the bad things happened to me. I'm blessed with a very nice people around me. I have a large 'loving, caring, preaching, stand by my side no matter what happened' family, understanding, veeerrryyy helpful and love me to the bits En Awak and circles of good friends. I love you all. Muahhsssss
 
Ok, Alhamdulillah, aku dah selamat pindah ke rumah yang tak seberapa. Tuan rumah masih hutang aku byk benda. Tombol, sinki, air tangki, power point kat dapur, tandas. Ya Allah. Macam mana la aku leh tinggal kat rumah tu jugak ( sewa murah jugak ok ). Bilik pon aku cat sendiri. Bilik aku kaler biru. Warna tu khas dipilih untuk memberi efek penenang kepada kepala otak aku nih. Pancit-pancit En Awak mengecat dinding. Tapi bila tengok masterpiece tu, rasa best aje. Rasa nak cat satu rumah je * JANGAN HARAP LA*.
 
Hari Ahad tu dalam kol 8 malam, mengangkut barang-barang aku. Byk ok. Aku jadi tukang tunjuk-tunjuk dan sibuk2 aje. Yang best, Ada Syidah, Yik dan Zam ( Adik aku straight tau. Jangan fikir yang bukan-bukan), Along dan Mama. Tak lupa juga, Chief of Operation, En Awak. Seronok tengok orang sibuk-sibuk pasal kite. Ihiks.
 
Malam tu Syidah temankan aku tido. Ciss, dia yang conquer duvet. Gaya bebas pulak tu. Bilik aku biru, tikar getah kaler biru dan langsir buruk yang aku jahit sendiri lebihan kain sapa-sapa tah bermotif bunga warna biru. Tapi hati aku tak biru. Ehehe. Kan En Awak kan?

4 comments:

kemat said...

nasib en awak sudi menolong..baguih betul en awak tu kan..banyak pahala dia bulan2 pose nie

kaezrin said...

do u still have the langsir dat i passed to u?? langsir biru?? ko igt tak aku bagi???

daun said...

elin... sure la aku ada langsir yang ko bagi tu.. mula2 nak pakai.. tapi aku malas nak pasang wayar.. jadi aku sangkut jer langsir lama aku.. nanti aku basuh langsir lama.. aku letak langsir hang.. :P

meez said...

aku cat satu rumah dengan bantuan 20% dari housemate.Sangat puas hati bila rumah jadi feminin giler. Kaler pink. woohoo..

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!