nana

  • 5
Belasungkawa - Cik Nana

"Daun.. ada apa-apa yang boleh aku tolong?"

"Ahaaa.. Tolong tampal nombor kat meja. Nah."

Aku hulur nombor-nombor tulisan tangan pada Nana. Masa tu tak sampai sepuluh minit dia sampai. Gathering GJ di Putrajaya 2006.

Nombor-nombor atas meja dewan tu. Nana yang susun. Supaya semua orang duduk dan dapat mingle around. Nombor tu bukan batasan. Walaupun aku duduk di meja lain. Aku tetap akan merayap especially ke meja Nana untuk buat bising. All the uuuuhhhh and aaaaahhh in the gathering mostly comes from her.

Aku cuma kenal dia dari luaran. Tak pernah nak kenal dia dalam-dalam. Semuanya masa aktiviti GJ. Cuma kenal dia dari LUAR. Tetap. Cukup menyentuh hati aku. Dan orang lain.

Semalam dia pergi. Hati aku sebal. Aku tak dapat nak rasa apa-apa.

Tapi harini aku sebak. Air mata yang dari mana datang pun aku tak tahu. Dari hati yang rasa kehilangan. Semoga rohnya berada di kalangan orang yang beriman. Alfatihah buat Nana.

You'll be missed.

5 comments:

amyz! said...

meja aku havoc sbb dia dan kau. sapa boleh ganti dia for next gath?

aku dah tak boleh tulis lagi..

mata aku kabur dengan air mata saja. tiap kali aku baca entri semua orang pasal dia, tiap kali itu aku menangis..

ikoko said...

dia meninggal.. sebab apa ye.. ?

boleh saya tau?

anas said...

Step one you say we need to talk
She walks you say sit down it's just a talk
She smiles politely back at you
You stare politely right on through
Some sort of window to your right
As she goes left and you stay right
Between the lines of fear and blame
And you begin to wonder why you came

Where did you go wrong, you lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And you would have stayed up with her all night
Had you known how to save a life?

Let she know that you know best
Cause after all you do know best
Try to slip past her defense
Without granting innocence
Lay down a list of what is wrong
The things you've told her all along
And pray to God she hears you
And pray to God she hears you

Where did you go wrong, you lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And you would have stayed up with her all night
Had you known how to save a life?

As she begins to raise her voice
You lower yours and grant her one last choice
Drive until you lose the road
Or break with the ones you've followed
She will do one of two things
She will admit to everything
Or you'll say she's just not the same
And you'll begin to wonder why you came

Where did you go wrong, you lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And you would have stayed up with her all night
Had you known how to save a life?

How to save a life?
How to save a life?


How to save a life - by The Fray
You could listen to this.

daun said...

amyz: Yupss.. sapa nak join geng poyo gedik kita masa gathering akan datang? :(

ikoko: Karang dalam appendiks.

anas: Thanks.. :)

Anonymous said...

Very cool design! Useful information. Go on! Oral surgery assistant certification in maryland best clothes big breasts La milfs leeann Antispam filter win xp Perpetual motion magnetic toys Celebrex lawyers dallas 4 card free no download keno cpu radiators East concord rhinoplasty Waterchill cpu cooling kit cpu benchmark free Porn star viagra Recliner sofa slipcovers Argentina debt crisis Affiliate programs software Dop test hepa filter Paintball war pig Wire diagram pioneer cd changer Affordable laptops Best skin care for wrinkles

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!