• 6
Time to move on.
 
Projek baru. Laptop tanpa WiFi buat aku terputus koneksi (ni aku ambil daripada manual printer HP) daripada dunia luar. Sampai masa (baca: cukup duit) aku beli WiFi card untuk laptop ni ok?
 
Till then. Rindu lah pada aku.
 
Lawak sepetang:
 
Customer: Macam mana dengan antivirus untuk HP-UX?
Boss: Cuba you google, kalau U jumpa antivirus untuk HP-UX, sila bagitau kitorang. Kitorang akan provide. (muke siries)
Aku: (Dalam Hati) Ahahahahahahahaha. (muke siries gaks)
Customer: (Muka Siries sambil angguk2)
Aku: (Dalam hati) Ahahahahaha..
 

6 comments:

nesloice said...

hahahahah :))

kayu sungguh yg bertanya soalan tu :p

bleh tolong mintak dia googlekan skali dak, cari antivirus utk CentOS ngan SuseLinux skali, :))

kembang Bill Gates kalau tau betapa teruknya se-stgh org terpengaruh dgn kehampesan Windows dia :p

Anonymous said...

hahahahah aku teringat plak whether awalpagi or cousin aku yg jawab dgn students dorang suruh google for answer.

zaman google nieh ish ish ish.

aku baru influence landlord aku untuk google for anything. dia rasa terkujat tgk betapa banyaknya (sometimes) info about someone you can get by googling (especially bila nama aku HA HA HA HA)

Cik Easy said...

utk SUSE dah ada dah AV... tapi HP-UX confirm lom ada :)

nesloice said...

hmm...

cikEasy, somehow aku tergoogle, HP-UX pun ada package Clam AntiVirus juga.

Confuse aku, ni betul2 full-fledge OS antivirus ke, server scanner?

btw, cikDaun, kalau lah customer tu betul2 gi google pasal benda alah ni, baik bersedia :D

spyz said...

cikdaun n cikeasy - the geek
hehe..

rudy bluehikari said...

aku suka word terkedi-kedi dlm entri ko yg lepas....kalu aku jd ko daun..akju gelak kat situ gaks...muhahahahaa!

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!