• 9
Hamba dan Raja

Susah juga kalau nak kawin tapi tak ada kawan. Siapa yang nak temankan masa nikah? Siapa yang nak memakaikan inai. Siapa nak jadi hamba sehari semasa kita jadi raja sehari?

Sebelum saya berkahwin. Nak tak nak kena la melayan kawan saya yang jadi Raja Sehari. Tapi kawan kita yang dah jadi Raja Sehari secara automatik tak layak jadi Hamba Sehari kita.

Jadi, cari lah calon Hamba Sehari yang muda-muda atau yang tak ada peluang untuk ada kekasih. Supaya bila kita jadi Raja Sehari, ada juga yang akan jadi Hamba Sehari untuk kita pulak. Praktikal kan?

9 comments:

madulebah said...

aku dah jenuh jadi hamba untuk kawan2 aku dan bukan takat hamba sehari tapi dua tiga hari untuk kakak2.. dan bila turn aku.. hahaha.. anak2 buah aku la yang bakal jadi hambanya.. nasib baik aku dah ada anak saudara yang cuma beza 5 tahun je dari aku..

supersomething said...

sangat praktikal. apa cerita tiba2 sebut pasal nak menikah ni? dah sampai seru ke?

cempakabiru said...

mcm madulebah, aku pon camtu.tp 2-3 menjak ni.pencen la...aku nk jadi supervisor jer...bleh mengarah hamba pengantin.ala-ala mak dara giteww...gila kuasa skali skala..apa slhnya kan?:p

*bila plak aku nk ada hamba uutk sehari ni??
GATALNYA anak dara ni!

sayangmama said...

gila hang jahat dah pasang niat.

madulebah said...

weh Am ko nak jadi raja nih x sibuk cari hamba ka??

amyz! said...

aku jadi tukang make up je.. aci dak?? ahaha..

anas said...

menarik bila you mentioned about being hamba sehari because normally we almost forget about that part. tak pernah terfikir.

mizzwanda said...

heh..nak cari yg ada kekasih x pa..tapi jgn depa plak kawin dari kita dulu..hehe..

aiseh kita pun dah di book untuk jadik peneman..awai siut for nxt year lak tuh..hehe

samurai said...

ataupon, jadik raja sehari sebelum kawan2 punya turn sampai.

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!