• 12

Akademi AQ.

Semalam. Kononnya menonton Akademi AL-Quran (AAQ). Pengacaranya cantik. Muka Arab. Cakap pun ala-ala padang pasir.

Tapi aku tukar-tukar juga dengan Wakenabeb, American Idol dan Dunia Baru.

Bila aku alih semula ke AAQ, TV9. Nampak nasyid la pulak. Bahagian bawah tv 14" aku. Tertulis. AAQ akan kembali bersama anda sebentar lagi. Siaran live-nya disusuli oleh nasyid-nasyid-nasyid lama mengundang kenangan. Lagi menarik daripada Nasyid Minggu Ini.

Semalam. Aku tengok AAQ. Eh bukan!. Aku tonton nasyid-nasyid selingan semasa AAQ di tayangkan.

12 comments:

madulebah said...

hahaha aku juga seperti ko.. tengok AAQ.. Tengok nasyid.. dan menyanyi bersama2..

tapi dalam AAQ aku tak tengok pengacaranya yang muka arab itu.. sebaliknya aku tengok juri-jurinya yang sungguh sweet.. hehehe..

Anonymous said...

ntah pandai ntah tidak mengaji quran dia ni, kalau tengok gaya mengutuk orang sah sah jahil

Anonymous said...

anonymous, what's your problem yeah?
bukan dia mengutuk orang pun, katanya, dia menonton nasyid2 yang mengundang kenangan selingan semasa AAQ ditayangkan.

ada ke dia mengutuk orang2 yg mengaji Qur'an tuh?

dia yang jahil atau awak yang jahil sesuka hati mengutuk orang?

baca dengan teliti sebelum mengutuk orang sesuka hati. kalau nak menegur pun, kalau awak ni bukan orang yang jahil, sesungguhnya ada cara yang lebih sopan untuk menegur dan membuta tuli menuduh orang jahil.

-kawan kau-

Anonymous said...

kak daun:
aku teramat tidak pandai mengomen dalam suasana begini. harap maklum!

~anonymous yang bukan itu. well u know me~
:P

Anonymous said...

Aku pernah cerita kat 'anonymous yang itu' yang kau tak pandai mengaji Quran dan jahil.

Aku harap kau ingat siapa kawan kau.
-kawan kau-

Anonymous said...

Jika masih kabur mengenal siapa kawan kau sila buka blog 'Milah' di ruangan komen 'soredewa matane bye bye' akulah milah tu atau pun lebih dikenali sebagai luqman hakim, bukan lagi orang co-louth dan sebagainya. Nama blog aku yang lebih terkenal ialah Sinaganaga origami III, aku sakit hati si anony mengatakan aku jahil dan mata mak aku Putih bt Ali kataracnya mengrongrong kerana rajin tengok VDC blu dan pantang tengok orang mulut mak aku rajin menghina dan mengtutuk. Memang betul pun...hehehe....aku pun mewarisi sikap mak aku Putih bt Ali, dulu nyaris di bedal oleh Ruhayat X sebab aku tersasul menulis perkataan gila di entry dia.

Anonymous said...

Aku pun teramat tidak pandai masuk campur urusan orang!

-AkU, (lebih dikenali sebagai - Kawan kau, bukan anonymous yang itu, the other anonymous, luqman hakim, Trivia, Milah, Nam-jahanam, bukan lagi orang co-louth, Naga, Paku,zaiton, dakwat merah dll. Aku harap kau jadik macam Ruhayat X sabar walaupun aku tulis komen gila untuk entry 'pensel dan keskil'kau bukan tak tau mulut naga suka menghina orang, jadi jangan ambik hati, itu gurauan, kalau kena buku dengan ruas barulah sedar diri. Macam kau juga jadi habit masuk campur hal orang konon nak tunjuk lagak alim taik kucing, nanti besok-besok kena buku dengan ruas barulah terdodok!
:p

ron97 said...

wau..
daun diiktiraf blogger terhebat
mendapat tetamu dari anony
Tahniah Daun

Anonymous said...

Ucapkan syabas kepada Sinaganaga origami sebab dialah sume nie...Sifu Azalan Hussain pekerja Dewan Bahasa di suite 3.01 wisma mirama, Azalan slalu menulis entry double meaning a.k.a lucah termasuk melibatkan arwah BAPANYA-Hussain dan ibunya Puteh bt Ali. Keturunan jahil cam tulah, pantang nampak mulut tu cepat jer nak mengumpat keji manalah mata mak dia tak buta disebabkan katarac mengrongrong, bila dah semua ahli keluarga sendiri dikutuk berjangkit melarat mengutuk orang pulak dan adalah yang gatal biang masuk campur.

daun said...

weiihh.. aku tak faham larrr.. apa nih??

tak relevan aaa

Anonymous said...

Kalau nak faham buka blog MILAH-ko pergi ke blog naga buka ruangan komen pada entry soredewa matane bye bye dan klik kat situ. Milah tu sebenarnya ialah Luqman Hakim aka Azalan Hussain aka Trivia. Kau kan kawan dia yang membabi buta campur hal orang. Kau akan tau siapa dia selepas itu...dia mentutuk orang anak gampang dan kau bela dia....takkan tak faham.

daun said...

Udah-udah la tu. Dah tak nak menulis kat blog si naga.. dok memekak kat blog aku pulak.. Ulang bende yang sama aje.. takder bende lain ke yang nak diperkatakan?

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!