• 12
Sport rim yang praktikal
 
Adik: Sport rim dah cun. Tapi tak kereta tak lowered. Ampeh!
Aku: Eh! kalau lowered susah la nak lalu bonggol
Adik: Macam tu la pompuan *mencebik*
 
Heyyy. Bukan susah ke bila kereta direndahkan. Kan menghiris kalbu bila dengar kereta bergesel dengan bonggol ( Kereta abang aku lar, bukan kereta aku) .
 
Aku ni bukan apa, aku praktikal. Bukankah buang masa nak bergaya sesekali, but berkali2 dalam satu hari untuk menghadapi bonggol disepanjang perjalanan dengan kereta.

Leceh la nak menyerongkan stereng konon-konon tak kena bonggol tapi bergesel juga. Tu la, aku tukar sport rim sebab rim aku dah teruk. Bukan sengaja-sengaja aje. Faham dak?

12 comments:

BooK said...

kak daun:
aha! lawa tak sport rim tu? penutup tangki minyak pun aku tak mampu beli sendiri. alangkah!

Bukunota said...

daun, naik unta lah. kaki panjang. nanti perut unta tak bergesel dengan bonggol.

mengelak dari menggesel dengan bonggol, sebahagian kenikmatan membawa kereta yg lowered.

Anonymous said...

daun, aku sokong ko. tak bestnya dgr bunyi geselan lantai kereta ngan bonggol2. tapikan, ada jenis kereta yg takpayah lowered pun bila kapasiti penumpang lebih dari 100 paun akan menyebabkan geselan bonggol-lantai kereta berlaku. hahahahahahahaa! kereta apa tu? jeng3x RUDY BLUEHIKARI

Aqil Dot Com said...

pergh takleh imagine wkb pakai sport rim !!!!

blackpurple said...

sport rim berapa inci tu...? hehehe

kunci hilang said...

Dahsyat sunggah Adik.
Kereta tidak lowered dilabelkan ampeh.

Adik org melayu.
Tak hairanlah.

ron97 said...

ko lebih kaya dari orang yang hanya tukar sportrim motor.
hari hari kena hantar anak pakai motor.
hehehe

Amyz said...

aku suka sportrim hebat. tapi aku tak suka lowered. gigi aku ngilu bila keter bergeser dengan bonggol..

supersomething said...

komen awek cun yang mengorat aku bila aku sebut pasal nak tukar sport rim kereta kelisa comel kami: "kalau kereta tu dok diam2 memanglah cantik. tapi kalau tayar dah pusing2, sama je. tak nampak apa pun". alahai...

sayangmama said...

Aku tak lama lagi pun mebbi kena cam ko gak. Rim depan dah cam senget skett la.

mamselle said...

cik daun,

lama betul tak masuk blog ni :)
anyway, still kat tempat kije lama lagi?

samurai said...

org kata kalau bergesel dgn bonggol tu elok. kikis pasir yg melekat kat bawah kereta.

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!