• 16
12

Dalam ramai-ramai adik beradik, dia paling disenangi. Tak pernah marah-marah. Tenang sahaja perwatakannya. Dia jugalah yang biru-biru muka tak dapat bernafas daripada serangan lelah. Dia jugalah yang dapat 12A dalam SPM semalam.

Yer lah. Aku yang emo ni menangis-nangis tengok result dia. Mama jangan cakap la. 10A1 dan 2A2. Bahasa Arab Tinggi dan Syariah Islamiah dpt A2, the rest, A1. Kimia, Fizik, Matematik Tambahan, English for Sc. & Tech., dan lain-lain score A1. Deng!

Alhamdulillah, berkat doa mama, ayah dan adik beradik. Budak sarkastik tapi pemalu gila dengan perempuan tu cemerlang. Agaknya oksigen dalam otak dia dpt lebih hasil daripada jalan jauh utk mengelak crowd perempuan kots.

Lepas ambil result, kena hantar Opik terus ke PUDU. Kena balik semula ke UTP. Ada test harini.

"Mama, ayah, jangan gaduh-gaduh. Nah, tengok jer slip SPM Opik." Sejuk hati.

16 comments:

Cik Easy said...

go opis go! Amik medic weihhh

kaloi said...

Congrats....
Alhamdullilah......Syukur...
Nak nangis nih....

kaezrin said...

t7lah suh opik amik medic..aa takde nk amik medic..awal2 dier dah tuang bio

supersomething said...

tahniah...

Anonymous said...

Alhamdulillah........

Congratulations !!

Bunda Shafiya

http://keluargazulkarnain.blogspot.com

BooK said...

satu pencapaian membanggakan!
10 1A?
Berapa aku terdaya?

sayangmama said...

tahniah!!!

Anonymous said...

cayalah opik! soh dia pi russialah amik medic. ada sebab untuk kitaorang gi crash sana hahahahah


-rafthah-

ayobkelubi said...

tahniah utk adik ko.mmg hebat beb!.semoga dia terus jadik manusia yg terhebat utk bangsanya.

amin!

Bukunota said...

daun,

apakah adik korang ini yg akan menundukkan keriyakan abang kau?

Cik Easy said...

fastakim kama umirta ya sheikh Bukunota!

pearl said...

ucapan tahniah utk adik daun

ron97 said...

dapat result arini
masuk IPT kelmarin.
bertuah betulla org skrg

daun said...

easy: Tengok la macam mana opik karang...

kaloi: thanks farah.. aku pon menangis siot.. ehehehe.. emo

kaezrin: mmg hajat nak antar medic. Tapi dah sangkut Petronas. Kalau ada rezeki lebih, InsyaAllah

supersomething: thanks

Bunda: Alhamdulillah. Syukur.. Thanks

Book: ko dah lepas azab dah.. selamat kat Australia dah.. ahahaha.. ampehs

Am: Thanks

Ika: tu laa.. aku pong rindu aaaa nak gi luar negara nih.. ahahaha

Ayob: terima kasih.. InsyaAllah. Nampak gaya sekarang nih mcm elok.. Hopefully jadi anak bangsa yang berguna..

Nazmi: Tak tau laa.. cikeasy leh jer riak bagi pihak adik2nya

shah: Terima kasih.. :)

Ron: ahahaa.. Result forecast dia pon straight A's tu la sangkut UTP tu.. ehehehe..

sayangmama said...

Lagi gambar terlampau korang kat sm.blogsome

RHAPSODY said...

woww..

speechless.
my sis got 4As. still happy for her, though no where as near as your adik! :)

congratulations to him and family :)

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!