• 7
Tattoo
Lauryn masih tak tergambar mana Makcik bertattoo tiga titik di dagu tu. Tatto di dagu macam perhiasan puak. Diorang akan tatto dahi, pipi, lengan tangan , pergelangan tangan dan bahagian-bahagian badan yang lain. Selain daripada bertattoo, mereka juga berinai (henna). Henna lebih popular sebab dia dibolehkan dalam Islam. Note that tattoo tu haram. :). Gambar sebelah adalah recreation of the tattoo. Tattoo makcik dalam cerita aku adalah tiga titik berbentuk pyramid.

The Image taken From : Hennapage

Je"link" :
1. Tatto in Arab World
2. Tunisian Tattos - Sample Picture of Tattos on Forehead, Lips and Chin

7 comments:

ron97 said...

kalau gitu, aku lukis inai jerlah. gambar naga

Anonymous said...

aku pernah tengok inai tiga titik kat dagu tu. jom buat nak? tanda bahawa kita ni groupie MJ.

Hahaha :p

-salina-

iwan said...

daun,
ko takde mimpi2 blog tu ke..
ala blog tuh...
isk.. camne nak kabo ek..
ala blog tu lah...
aku rasa ko tau kot...
blog tuuuuuuuuu...

hahaha

lutfi said...

huish gile elaborate. nampak cam die tgh jelir lidah hehehe. cam ular. ni clan ular ke?

Bukunota said...

seingat aku, mat jan kata tiga titik tu tuuuuuut.

kau nak groupie apa sebenarya?

RHAPSODY said...

huh, would we do that kinda of tattoo, or at least henna ourselves that way?

thanx for the explanation, yay, got an entry on this blog for meee...

daun said...

ron: Aku tak pernah lagi nampak orang lukis inai kat muka. Ampeh. Gambar naga lagi macho kalau letak kat lengan. Menunjukkan ko ni kroni si naganaga

sal: utk jadi groupie MJ, kita bom jer gezbuk dia dengan ayat2 memuja.. aahhaha

iwan: ko ni selalu out of topik.. maleh aku nak layan.. ahaha

lupi: Ni clan naga aaa.. Lukisan dia ala2 lidah naga.. ahaha.. Somehow dorang nampak cantik bila berlukis2 gitu.. :P

Bukunota: Aku bukan groupie.. cuma peminat MJ jer..

Lauryn: Aiyoh.. aku tak tergamak nak buat gitu.. walaupun guna henna.. Agaknya kene disown by my parents.. ahahah.. Harap you faham la bagaimana ropernya.. cuma makcik tu tak la se-friendly gambar tu.. ehhehe

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!