• 3
Narnia Free Tix

Aku menang 2 tiket tgk Narnia bulan lepas. Semalam dapat tgk tayangan Premier kat Midvalley. Beratur punya la panjang. Kalau aku pergi lewat sket tak la kena menunggu lama gitu. Ehehe.

Kisahnya, housemate aku dan bf dia pon menang jugak. Aku la yang suruh dia masuk. Since aku ni pemenang no 90. Epson offers 300 winners. Housemate aku lupa nak print. Dia tak baca email tu betul-betul, bawak print out email tu dan IC masa nak redeem that tickets. Maka berlari-lari lah mencari cc. Tak ada. Last minutes, one lady tu bagitau kat starbuck leh online. Alhamdulillah. Rezeki dia la. Walaupun RM7 melayang. Berbaloi, dapat 4 tiket menonton 3 hari lebih awal daripada orang lain.

Aku lepak jer, tunggu kawan aku datang.

NARNIA, The Lion, The Witch & The Wardrobe.

Aku tak pernah membaca buku dia. Aku takder expectation apa kecuali, yes, aku dapat tiket free. Selamat dua puluh ringgit aku.

Ceritanya menarik. Aku suka karakter-karakter nya. Pandai budak-budak ni berlakon. Its about courage, togetherness, family bonding, friendship and loyalty. Transformation from Nobody to Heroes. Biasa la, kuasa baik berlawan dengan kuasa jahat. Ceritanya dapat capture my attention dari awal hingga akhir.

Just wait while the name and credits are rolling. There a 10 seconds crucial ending. Ramai yang miss that part. Aku mmg suka tunggu sampai credit habis. Habit aku develope masa tgk wayang waktu aku belajar dulu. You never know what will come at the end of the credit. :)

Ni yang buat aku nak baca Narnia plak nih. Aku tak sure adakah characternya akan sama pada sequel yang akan datang. Ish ish ish. Sapa ada buku dia?

Watch Narnia if you love Harry Potter, Lord of the Ring or Saga Artakusiad.

3 comments:

ayobkelubi said...

aku tak sangka buku cerita yang aku rembat dari libary masa form 3 dah dijadikan movie.

tak silap aku dia ada 6 or 7 sirilah daun.


kalau ko susun buku dia elok2 belah tepi dia tu boleh menghasilkan satu gambo yg cantik.

aku suka ALSAN. auuummm!

Anonymous said...

mmg rame yg miss part ending tu.aku pon nasib baik lum kuar sblm btl2 abis...huhuhuhu

awah said...

Cik daun! Ko ni mmg 'movie addict' laa..untung panggung dpt org mcm ko. hahaha.. Apsal tak dtg umah aku raya lepas??

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!