• 13
Nak or tak nak
 
Kalau kita tahu apa yang kita tak nak, Adakah ini bermakna yang kita tahu apa yang kita nak?
 
Apa pendapat korang?
 
Daun: Aku akan sayang sapa yang bagi respond. Muahhsss

13 comments:

zakzak said...

aku kalau buat something and at the end tu aku tau aku tak suka atau tak nak, i always tell myself.'sekurang2nya aku tau apa yang aku tak nak.'
tu your question whether kita tahu apa yang kita nak?
i don't think so.
you still have to look.
but try looking at the brighter side.
at least kau tak perlu lagi buat benda yang kau tak minat.


thanks for sayang kat aku hehehe

nesloice said...

Ni pendapat peribadi aku, :D

Tahu apa yg kita taknak, cuma memudahkan kita utk menjadi pasti dgn apa yg sebenarnya kita hendak. Dia jadi semacam satu garis panduan tak rasmi ttg sifat2 sesuatu yg karakter kita boleh terima dan tak boleh terima dlm hidup ni.

Mengumpulkan senarai nak-taknak ni, adalah satu proses berterusan sorang individu utk mencari realiti siapa diri dia yg sebenar. Kan orang kata, siapa seseorang itu ditentukan oleh apa yg dilakukan dan apa yg dipercayai olehnya...

terima kasih krn sayang kat aku juga, auww, malu I :p

spyz said...

*lap pipi*
:p

Anonymous said...

aku takde senarai of nak taknak but knowing what i don't what, means I know what I want as well but i just don't expect to get everything i want.

sometimes what we want isn't what we would get.

aku tau, kau memang sayang aku, lebih dari semua orang. kalau aku jadi datang, aku dah boleh konon2 fixkan lampu kau ha ha ha ha ha

-rafthah-

c totti said...

may be not ..

ahsuez said...

tak, malah kau akan makin confuse.

Amyz said...

Actually, kita tahu apa yang kita nak. cuma kita kena focuskan betul2 and achieve it! :-)

Bukunota said...

aku nak bagi komen tapi tak jadi sebab takut bila baca kau punya "penghargaan" pada yang bagi respons.

tapi dah terlanjur bg respons dan terlanjur ada orang sayang (kat rumah aku laa), maka jawapan kau sama dgn soalan ini: sekiranya aku tak nak mee hailam, adakah bermakna aku tahu aku nak makan apa?

ayobkelubi said...

nak ke tak nak?.

to be or not to be.

susah dan senang

hidup ini memang pilihan.

kaezrin said...

kalau aku x bg respond pun ko sayang aku kan?? kan ?? kan???

jamri said...

kadang-kadang org tak tahu apa yang dia nak dan apa yg dia tak nak. Sekurang-kurangnya kita tahu apa yang kita tak nak lebih baik dari kita tahu apa yang kita nak.

Dan alangkah baiknya kalau org lain tahu apa yg kita tak nak dan apa yang kita nak.

ibu_jari_kaki said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ibu_jari_kaki said...

hi..salam sapaan buat blog nih..

kalau kita tahu apa yg kita nak..
smmgnya bermakna kita tahu apa yg kita nak...

cuma kita x tahu...
apa yg kita nak tuh baik x utk kita..?
dan kita x tahu...
ada benda yg kita xnak sbenarnya baik utk kita..

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!