• 5
Baik Punya Cilok

"Lawak Macam Ga_mpang.. ahahahaha" . Bergema-gema.

Tu bukan kata-kata aku. Tu kata-kata mamat yang duduk belakang kitorang dan gelak sebelum lawak tu bermula pon. Yes, I'm easily amused. But mamat ni lagi macam apa tah. Nampak perkataan Surround Sound pon boleh amused. Deng!

Enough of that fella. Baik punya cilok start with and ending. Tapi sumer mati, jadi aku dah assume dia nya mimpi la. Ada lawak yang menjadi, ada jugak yang biasa2 aje. Tapi still watchable la. Tak la hina mcm lawak-lawak Razak Mohideen.

Aku bagi kredit pada Afdlin utk effort dia yang buat cerita tu lain sket daripada yang lain. Kalau tak byk pon, sket-sket ok la kan. Aku akan encourage orang, pi la tengok.

Like:
1. Flashback dengan still image disulami tok dalang menyanyi
2. Attention span yang pendek, buat dia kelakar. Suppose ckp pasal aktiviti lompat pagar bukan ada pagar ke idak masa nak merompak tu.
3. English pantai timur *mengingatkan aku sitcom Island FM*
4. Watak Awie, akan quote peribasa or pantun daripada buku-buku novel melayu yang dia baca.
5. Saiko si Rizman. Taiko tapi suka masak.

Not so likey:
1. Adegan berlawan tak habis-habis, draggy. Bila nak menang nih? *Sama macam ROCK, bila nak habis nih?*
2. Interrogation yang kadang-kadang kelakar. Kadang-kadang aku tanya, apahal?
3. Mamat yang gelak beria-ria and dok ulang "Lawak macam gampang" disaat orang takder apa2 perasan lawak pon.
4. Tak ingat, sebab mamat tu dah hilangkan attention aku daripada filem tu.

Kesian:
1. Awek mamat gam_pang tu. *Siap calm-kan dengan ssshhyyyyy dan "dah la tu.. sket2 je la" mamat gam_pang tu sebab malu siakkkk*. Kalau bf aku dah kene cerai sebab over yang memalukan.

Bintang aku: 3/5

Sapa yang ada hati nak tengok. Aku akan kata. Tengok laa. Sapa yang tak suka tgk filem melayu kat wayang. Jangan tengok. Silap-silap nak tido pon susah since ada stereo gam_pang yang pekakkan telinga ko masa ko nak terlelap.

5 comments:

awalpagi said...

pergh, gile ganas!

RHAPSODY said...

ala daun! i suka la Rock! i loike!!

people, go watch! kill yusof haslam and the gang!!

abdullahjones said...

Tak la hina mcm lawak-lawak Razak Mohideen.

saya suka ayat ini. bukan sebab saya tidak suka razak, tapi sebab saya suka ayat ini.

emma said...

hoho.. aku masuk lewat, so dah terskip part intro. tapi aku still rasa Buli lagi best.

cuma satu, garapan sepanjang filem, rupanye narrator nye si ikan.. chehhhh..

kodeexii said...

salam..
Satu kemusykilan dalam citer tuh.. Mana Hans dapat cash utk bayar mat bookie kelate tuh? did he sell off his granny's car?

Aku pung rekomen this movie for all to see.

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!