• 0
Tak tergamak

Mama marah bila tau aku dah beli oven cap rama-rama tu. Mama kata minta aje daripada Makcu yang pinjam oven mama tu dua tahun lepas.

Makcu tak pulang-pulang pon oven tu. Dah dua tahun.

Guna pon tak. Tapi aku tak tergamak nak tanya benda yang dua tahun dalam simpanan Makcu.

Aku tahu mama marah juga sebab makcu tak pulangkan barang mama. Dan anak dia yang pokai ni kena beli bende yang mama dah ada.

Aku nak buat kek utk saje-saje. Tak sepenting makcu nak buat tempat teduh lipas dia kat store juga oven cap rama-rama mama.

Kadang-kadang apa yang orang nampak sampah, bagi orang lain adalah permata. Benda yang mampu kita beli, belilah. Kalau tak mampu diam-diamkan saje. :)

Tak la makcu. Orang tak tergamak.

No comments:

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!