• 7
Pencarian yang azab

Mencarinya sungguh azab. 3 kedai kawasan perumahan aku cari. Tak berjumpa juga. Aku rasa misi aku malam tu lagi sukar daripada memulang cincin dalam Lord of the Ring. Tapi aku tekad. Aku nak dapatkan malam itu juga. Itu yang sukarnya jadi aku. Bila aku nak. Aku nak sekarang. Selagi aku daya, aku akan cari.

Precint 9, precint 11 dan precint 8. Ok la, Precint 9 ada jual kat kedai cina tu. Berhabuk-habuk dan dan melangkaui expiry date by weeks.

Aku siap cari dalam 7e in case ada. Ika kata 7e dia ada jual apa yang aku nak tu.

Akhir sekali aku akur. Nak tak nak aku terpaksa ke Alam_anda. Bila aku nampak byk botol tersusun kat rak tu. Aku geram. Aku beli dua botol sekali. Essence Pandan. Kalau anda pengguna tegar Essence pandan. Beli la banyak-banyak. Nama aje putrajaya. Susah benar nak dapat.

Yang buat aku sakit hati adalah bia nama essence ros berlambak-lambak dan bergolek-golekan atas rak kedai. Rasa nak pecahkan aje.

Kuih bakar aku siap juga malam tu. :) Cantik walaupun tanpa bijan menghiasi atasnya. Aku tak suka bijan. Akhirnya aku dah rasmikan oven butterfly aku. Nice.

p/s: Awak, pencarian essence pandan lagi seksa daripada cari kedai jual oven tu. Dah la cari sorang-sorang. Kita marah-marah pon takder sapa nak dengar. (Kecuali ika laa.. ika la pendengar setia. Kebetulan dia call masa aku carik dan tak jumpa di kawasan kedai precint 8). Kuih tu siap dah. Awak amik la karang

7 comments:

Anonymous said...

aku jauh. kalau aku dekat, dapat gak aku merasa hahaahahahaa

-rafthah-

kaezrin said...

whey tester #1 ko nih kat sini apa citer????

madulebah said...

Daun bebeh, ko tanam sendiri la pokok pandan.. lagi fresh essence nye..

(ko jgn bagi alasan duduk rumah atas x boleh tanam pokok ye.. aku skrang bangga sebab dah ada pokok pandan sendiri.. jadi bila2 saja aku boleh nak masak nasi lemak dan buat bubur jagung..)

si totti said...

miss marah kat aku.. aku rela mendengarnya hehehehe...

Kopi Suam said...

Cik daun hantar le kuih bakar tu ke kajang sikit


kak zira

Pnut said...

chehhh...kat rumah 139 ada esen pandan, ada daun pandan, merimba ngape tak dtg?????

sayangmama said...

tu dia kat pnut offer. serai tak moh? kat umah aku merimbun dah tuh. lengkuas pun ada kat belakang rumah. tak terjaga plak.

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!