• 5
Naper la Sabtu aku disajikan dengan cerita pompuan yang tah apa-apa tah.

1. Cerekarama "Traffic Light"
Dah la Jehan Miskin tu comel. Pahtu mati plak tu disebabkan oleh pompuan yang tak sedar diri. Dah pernah reject dia kaw-kaw punya. Then sudah termengandung and tergugur dek bf Azli dia tu, mencari balik si Jehan Miskin. Pahtu dah jumpa kat tengah-tengah jalan. Sebab pompuan tu dok nak confront dia. Minta Jehan terima dia balik. Kene langgar kereta (sapa suruh mengkonfrontasi kat tengah jalan?). Tinggalkan bini yang tengah mengandung. Suwey sungguh. Kalau aku jadi bini Jehan, sure aku masuk keta, Pi langgar pompuan tu sampai mati jugak. Baru puas hati.

2. Citer Hindustan apa tah kat tv2 Lakonan, Ajay Devgan, Mahima Chowdry and Amisha Patel.
Aku tengok skip2 jer. Tapi annoying sebab Amisha ni dok tergila-gilakan Ajay. Dulu macam dok cari gaduh dengan Ajay. Biasa la lepas tu jatuh cinta gila-gila plak. Ajay takder respond sebab ada tunang yang kakinya tak baper sihat aaa. Jalan dengket-dengket tapi hati baik mulia. Then Amisha pi confront si Mahima, kata yang Ajay terima dia sebab kesian jer. Sampai Mahima jatuh sakit and tanak dengan Ajay and tanak hidup lagi. Rasa hidupnya menyusahkan semua orang. Pahtu aku tak tengok lagi dah. Tau-tau si Amisha ni dah beranak anak Ajay la kots *macam mana dia get pregnant pon aku tak tau*. But then bunuh diri sebab Ajay tanak jumpa dia and anak dia. Bila Amisha dah mati * sukanya aku sangat2*, rupa-rupanya anak Amisha dengan Ajay di jaga oleh Mahima. Anak tu buat Mahima rasa gembira dan sihat kembali.

Pompuan macam tu pon ada. Maksud aku mcm watak Amisha Patel and Sapa tah dalam drama Traffic Light tu. Hish. Macam depressing aaa. kikikikiki. Aku, ida and ani gelak golek-golek n geleng2 kepala masa tgk citer tu. *Bukan disepanjang cerita. Di certain-certain part jer.*

5 comments:

mademoiselle said...

hi, bloghopped ke sini. Tengok gak cerita jehan miskin tuh.. pelik sungguh.. tapi ada agaknya orang camnih real life.. :)

sayangmama said...

aku tak tengok hindustan terkini kecuali Shah Rukh Khan berlakon.

Kalau dulu2 suka la jugak layan.

tujuh86 said...

kau pun tengok cerekarama tu ke? aku tengok sebab nak tengok zila bakarin yang berbakat besar. ha ha!
aku geli tengok azli berlakon terjerit-jerit. dia ingat rakaman senario ke hapa?
cerita ni ada isi tapi bodoh dari logiknya. bergaduh tepi jalan? kat trafik light? aiyoo!! WTF?!

angah said...

nama pompuan tuh Sabrina Ali... biasalah citer meleweh camtuh kan. Adalah lebih baik aku melayan shin chan eheheheh

karip said...

loh..aku ingatkan cite real live tadi..baru terbace cite tv rupenye..puas laaa pk tade pon bace dalam paper orang ngandung mati kene langgo mase kejo pakwe die...emm..

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!