• 4
Jumaat Blues

Feh! Nasib la aku takder banyak duit to spend. Kalau ada banyak sure aku dah montel bulat. Setiap kali stress aku akan makan.

Bila aku dah pi jauh-jauh ke Menara tapi takder tempat nak gi. Dah habiskan RM4 untuk parking. Nasib baik buleh claim. Dan lalu Highway sungai besi yang melalui McD Drive Thru, KFC and Dunkin Donuts. Hati mana yang tak teruja. Jiwa kacau mana yang tak gembira?. Perut lapar siapa yang tak terasa nak melantak?. Disebabkan tak pandai bajet jalan mana satu masuk ke McD drive thru, aku terlepas. Deng!. Takper ada KFC and Dunkin DOnuts. Aku dah terbayang cheesy wedges and lelehan Custard daripada Bavaria Doughnut. Ish ish ish. Yummyyy.

Nak mkn donut jer ke? Nak mkn KFC? Donut or KFC?? Susah nih. Setelah ditimbang kira. AKu masuk KFC dulu. Tetiba aku tersedar yang aku akn makan sorang-sorang jer. AKu pandang sorang mamat tu mkn sorang-sorang gaks. Tapi dia tgh baca suratkhabar. Orang lainn semua berdua-duaan. Aku kuar pi kat kereta aku. Amik buku yang sepatutnya aku pinjamkan kat Idot tadi. Tak jadi sebab aku bengkek takder tpt nak duduk kat menara. Order X-meal. Jadi aku pon bersantap sesambil baca buku "Can U Keep A Secret" By Sophie Kinsella. Baru la leh cover pemakanan secara solo aku. Jadi bila orang lain tengok aku mkn sorang-sorang. tak la depa rasa aku ni pathetic sangat. Ahahaha.

Bila dah kenyang. Mkn pon secara cepat sket sebab aku kene gi kat site tmnet plak. On d way keluar tu aku sempat membeli Blueberry and Custard Donut. Bukan satu keperluan. Cuma mengikut nafsu aku yang kata
" Nice jugak kalau ada donut sambil menggodek OVSD aku karang".
" Sekarang aku mengantuk rasa nak tido sementara customer aku sumer gi lunch yang panjang di Alamanda. Sesambil sakit mata tengok sorang lelaki yang tak gi Solat Jumaat.

4 comments:

kaezrin said...

poms..boring2 duk putrajaaya dtg KL lepak rumah aku la ok

BooK said...

aku pernah baca buku Sophie Kinsella tu tapi tak abih.. haha

ahsuez said...

wah.. layan sophie kinsella's jugak? i have all shopaholics and can u keep a secret is my housemate's. tapi dah baca semua dah. er.. not all shopaholics are mine though. probably hers jugak! :D

sayangmama said...

aku kadang2 bila rasa nak makan KFC, aku tak kira sorang ke, berdua ke, berlapan ke, aku selamba je makan. dulik hapa aku org nak kata aku pathetic ke, lonely ke....

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!