• 12
Aiyooo!!

3 hari berfoya-foya bersama Ika, aku dpt tau byk bende ttg aku dan lain-lain juga:

1. Aku tak boleh naik Rollercoaster sebab aku sangat-sangat2 la motion sickness tahap dewata raya. Siya-siya jer trip to Cosmo World. Aku cuma mampu naik dua rides sahaja. Atas Roller coaster aku menjerit all the way (terrified dan bukan enjoying myself). Ika gelak-gelak jer. Macam nak kene tampar jer ika tu. Aku mula dengan ckp Ika bodoh and akhiri dengan Ika bodoh jugak. Sebenarnya aku yang ngok pi naik Rollercoaster sapa suruh???!!!. Aku nak cuma sebab aku tak tau, aku boleh ke idak. Sekarang aku dah tau. Aku tak enjoy rollercoaster. Aku akan alami motion sickness yang amat teruks. Tahap takleh berjalan. Rasa mual mengalahkan orang mengandung. Takleh berdiri. Takleh bercakap. Takleh buat apa-apa kecuali terbaring atas meja McDonalds sambil mengerang utk elakkan isi perut terburai. So Long every theme park/amusement park. I dont find those place amusing.

2. Ika yang nervous akan gelak.

3. Ika memang sayang kat aku. Lagi-lagi bila aku sakit. Ika jaga aku bebaik tau. :P Soft spot Ika ialah orang sakit. :P

4. Ada Dewan dibawah Masjid Putrajaya yang boleh disewa utk kegunaan majlis. Tapi dengan syarat. Tak boleh bersanding dan tak boleh pasang lagu.

5. Aku belajar nak gi Pasarrakyat.

6. Belajar mcm mana nak gi times square.

7. Dapat tau yang Michael Owen dan pindah daripada Liverpool ke mana tah and finally sekarang main untuk Newcastle United. ( Kali terakhir aku amik tau pasal dia adalah 5 or 6 years ago. We share the same birthday. 14 Dec 1979 dan sebab dia cute).

8. Aku ni prone to accident. Siangnya motion sickness and malamnya tersedak mkn Baked Pasta. Sekali lagi buat Ika and friends panic.

9. Belajar nak masak ladna or kungfum daripada Elin

10. Gini rupanya egg tofu tu.

11. Bf adalah orang yang aku suka 100% tanpa berbelah bahagi. Aku takkan pandang orang lain or fikir yang there are somebody better out there.

12 comments:

samurai said...

owen pindah dari liverpool ke real madrid. then pindah ke newcastle.

tak de effect pada aku, sebab aku tak minat die pon.

kaezrin said...

ahaks..ko mmg horror lah.,...

dah makan caramel blum?

Anonymous said...

ha ha ha aku serik naik rollercoaster ngan kau.

kalau aku ada heart condition, mungkin aku dah innallilah semalam malam selepas dua kejutan ha ha ha.

-aku budak comel-

spyz said...

cuba ko siasat. ada org gayat smpi nangis2 naik bot hujung minggu lalu.. ahaha..

Anonymous said...

daun,
walau pun first time jumpa dalam keadaan motion sickness,
keayuan dan kekelakaranmu tetap teserlah!
muahahahhaha

- zaza

Anonymous said...

hahahahaha bro spyz siapa tuh ah????

baru teringat. weih kau naik bot kat tasik tuarie apsal takde pape???? no motion sickness pun????

-rafthah-

daun said...

ika... aku selalu naik atas bot.. kalau aku leh fokus n ignore that feeling ok jer..

last weekend mmg bengong laa.. ahaha

spyz said...

hehe.. ada la.. kawan2 jugak.. takleh bagitau.. dia tu pemalu orangnya.. kihkihkih..

Aqil Dot Com said...

aku suka ayat no 11 kau :P

jamri said...

berdasarkan ayat no 11, bertuahnya sapa yg jadi bf tu....

Anonymous said...

no 11..aku memerlukan jawapan.ahaks

langsat

Anonymous said...

wah. org lelaki suka benar no 11. tapi kalau lelaki ada ke yg suka 100% nieh? hahahaaha, selalunya pimpin tangan bini, mata ntah kemana hahaahahaha

-rafthah-

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!