• 9
Meet Him.

Aku jumpa dia dalam timbunan soft toys aku dalam bekas empat segi bertutup di sudut bilik aku. Rindu siot. Masa aku jumpa dia aku wonder apa nama dia.

Aku belek anak patung aku yang lain. Miki si tikus ala-ala Mickey Mouse yang berbaju merah dab berkebolehan untuk mengeluarkan bunyi sambil menggelekkan pinggangnya.

Aku ambil biri-biri berwarna putih. Nama dia Jali. Tapi Pa bagi nama baru Juling. Melekat sampai sekarang. Aku masih tak ingat apa nama katak hijau yang comel. Aku harap nama dia datang pada aku kejap lagi. Setakat ni aku namakan dia John Doe.

Anak patung yang lain aku tak hirau untuk bagi nama pon. Cuma untuk hiasan jer. Aku cuma bagi nama kepada yang aku sayang. Macam si Boroi hadiah daripada Ina. Bear yang best dan berperut boroi. Dan Faith, si arnab warna beige hadiah daripada Wan.

Tu la last aku ada bende2 nih. Aku tak pernah dpt bear2 lagi. To be frank, aku tak nak la bende2 nih lagi. Makan space la. Bagi bende2 yang praktikal la. Mp3 Player ke. Handphone ke. Periuk nasi ke. Food Processor ke. Microwave Oven ke. Ahaks.

Ok back to the John Doe, lepas aku puas belek2 bende lain pon masih tak dpt nak recall the name. Sampai aku fedap dan lepak2 dalam bilik. Adik-adik aku yang ramai itu, datang plak lepaking bersama aku dalam bilik.

Dengan gembira aku bgtau depa, " tengok, kakak jumpa apa nih? Cute kan? ". Mizah and Syidah terus ber ooooo dan aaaaaa bila nampak John Doe. Semua pakat nak mencabuli John Doe.

Mizah dengan gumbiranya ckp. Orang ingat!!! Nama dia Tajudin!! . Yessssssss. Aku dah ingat nama dia. Tajudin. Ok korang. Meet Tajudin. Dia ada dalam kereta aku skrg. Menemani aku dikala boring. Dia bukan lagi John Doe. Dia adalah Tajudin dengan panggilan manja Taj bersempena nama ahli kumpulan Innuendo Taj yang Ina berbaris 2 kali untuk dapatkan tandatangan dia di Hippodrome, London.

Aku try kiss Tajudin, mana tau jadi putera ke. Tak jadi apa-apa pon? Lenkali imaginasi tu kene kawal sket. Ko bukannya umur 6 tahun. Ahahaha. Tough Luck sungguh.

Kemudian sessi lepaking adik-adik bersambung dengan mengutuk nama anak-anak patung aku yang sungguh kampung. Dulik apa aku. :P

9 comments:

nesloice said...

encik Tajudin yg cute.
tp kenapa aku rasa Taj ni tak macam katak sgt ekk, more like karakter Ninja Turtle without the shell???
mungkin betul kot, ni Ninja Turtle rejek?! hahahahah >:)

ayobkelubi said...

hahaha

tajuddin tu takpe lah

tapi

nak hadiah food processor bagai tu

ehem,ehem

kena carik ah TAJUDDIN real punya

jadi akan dapatlah hadiah food processor bagai tu dari TAJUDDIN.

hahaha.

ok tak idea aku daun?

langsat said...

kalu aku lak, baik bagi mesin basuh ke, peti sejuk ka-sebab aku tadak laie nih. ahaks

yusairi said...

hehehehe.
bagi apapun, yg penting ikhlas.

spyz said...

ustaz sungguh nama anakpatung ko.. :-)

nonie said...

cutie la that 'juling'...saya pengumpul 'katak'..heheeh

bean_beh said...

nama tajubean la laie sedapp.. :D

Bukunota said...

aku ingat nama katak hijau tu Pin. bila dah besar panjang macam umur ko.. secara rasminya nama bertukar jadi Ayah Pin.

langsat nak peti ais dan mesin basuh. mintak saja lah. mana tau dapat? :))

sayangmama said...

besar2 main patung lagik... uhuhuhuu..

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!