• 5
Wilayah Kutu - Personal Review

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Bila Wilayah Kutu ni dapat di genggaman aku. Aku suka sangat sampai terkinja-kinja berlari ke kereta aku. Aku double parking, nak buat macam mana kan? Mencabar minda sungguh nak carik parking di Bang_sar nih. Tak sabar aku nak membacanya. Dua tiga kali aku tepuk sampul coklat bertulis Nu_ru* As__ra Tah_reb ( Cik Daun ) yang aku letak kat sebelah driver seat aku.

Cover muka surat Wilayah Kutu ni cantik berkilat. Teringat mcm mana proses nak buat Cover kilat timbul2 macam Novel2 di ALaf21. Anyway, its nice. Reka kulit by Those Amazing Malay Boys! and Illustrasi by May. Lagi kemas daripada himpunan cerpen2 underground by Falsal Tehrani dan Saharil dulu. Memandangkan buku ini di klasifikasikan sebagai (27SX). Aku tak cukup umur lagi untuk baca. Salahkan Sufian Abas yang jual buku pada orang yang tak cukup umur. Dia tak tanya pon no I/C aku masa proses jual beli. ;)



Ok. Back to the book. Aku tak suka puisi. ( Kecuali puisi yang ditulis khas untuk aku). Jadi aku skip those Puisi. My personal Favourites are:

1. Aku Idola Malang
Ditulis ringkas, padat dan memuaskan hati aku. Cerita yang sangat pendek seems so panjang dalam paler otak aku. Damn he's really GOOD.

2. Kamus Hantu
UUUUUuuuUUUUUuuuuuUUUUUUuuuuuUUUUuuuuuu

3. Lupa
Walaupun aku leh baca apa kesudahannya. Aku tetap baca dari awal sampai habis. :D

4. In Memoriam
Sweet in a pelik way.

5. Biodata Penulis
Ahahaha.

Aku bukan pembeli buku. Tapi aku berminat beli buku-buku non mainstream nih. Karya-karya depa buat aku berfikir out of the box. Or kadang-kadang blur. Anyhow,keep it UP. Anak-anak muda dari frinjan.



daun: bak kata aku pada zurie yang menyoal. "Wilayah Kutu tu best tak?" . "best tu terlalu besar. Wilayah Kutu tu INTERESTING & Different." (yang different tu aku baru tambah masa tulis blog ni)

5 comments:

Anonymous said...

ya, best tu terlalu besar.
pada aku.. errr.... errrr..
mahal..
:-)

tujuh86 said...

Feberet aku "In Memoriam" tulisan Dhojee. Macam naik emotional roller coaster beb. Dari neutral ke happy ke sedih ke marah ke neutral.

Atau seperti menonton filem-filem noir British. Nak cerita tapi nanti dulu la, kita belok ikut sini dulu.

Aku rasa Dhojee ni menulis sambil hisap ganja la. Ha ha ha! Serius, repekannya menjadi.

daun said...

anony: memang mahal kalau nak bandingkan dengan novel Alaf21 yang tebalnya ratus2 m/s dan covernya yang kilat, dan embossed. Depa terbitkan sendiri tadak syarikat besar yg support. Dorang kene bare all the cost kots. *Berapa depa bayar aku utk bela depa ni?? ahahaha*

tujuh86: Yups.. kawan aku punya fav. jugak. si Spyz

Bukunota said...

daun, aku nak pinjam semo buku2 non mainstream ko tu.

nanti ko bawa waktu kita buat meeting penggubal soalan peperiksaan minggu depan, ya.

ikoko said...

er.. cik daun.. mana ek nak dapat buku nieh...

skrg aku rasa nak beli jiwa kacau punyer...

nak buat koleksi plak.. jenis jenis cerpen camnie..

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!