• 16
Agaknya bila tak tido malam ni la jadinya. Aku akan merepek-repek.

Dalil-dalil kenapa aku perlukan boifren utk hidup bahagia

1. Aku boleh relaks bila orang tanya "Ko bila lagi?". Security bebbb.. *walaupun tak sure lagi nak kawin dengan dia*
2. Bila birthday for sure ada orang yang akan bagi hadiah. Walaupun takder satu pon kawan-kawan yang igtkan birthday aku
3. Driver utk kemudahan aku pergi kemana2 aku nak
4. Potential husband
5. Ada orang yang akan entertain aku dikala aku kebosanan
6. Companion bila nak jalan pi mana-mana.
7. Ketenangan jiwa. Tak payah pk nak cari boifren. Lagipun aku ni setia.
8. Untuk self confident. Dia akan beri puji-pujian bila aku lawa. Tegur kaler lipstick aku cantik and so on.
9. Pemberi semangat untuk teruskan bende-bende mustahil dan tak masuk akal yang aku nak buat.
10. Akan jadi tempat aku marah-marah dan merajuk-merajuk. For sure dia akan pujuk kaw-kaw punyer la.
11. Dapat apply The rules of index finger : 'Kau salah aku merajuk, aku salah aku juga yang akan merajuk.'
12. Jadi geng pendengar setia bila kita nak mengumpat sapa-sapa yang kita tak suka.
13. Naik tahap: as GF, awek, Awak, buah hati, bakal suri. Juga status: single but unavailable, double, on mobile, in relationship and so on
14. As pomen kereta kita bila keta rosak. Tak payah tukar tayar dan berkotor tangan.
15. Jadi defender (hero) bila abang-abang ko bodoh sangat orang lain buli ko. /dari si Ika/
16. Risky potential investment /rephrase dari Salina/
17. Tahan maki..pabila aku PMS aku bleh maki dia..seksa jiwa dia /edited dari ND/
18. Jeles bila kengkawan aku ada BF / From Butet Lemang /
19. Pasal mak aku dah bagi hint2 bila nak nimang cucu nih / si aqil dot com /
20. pasal jiran sebelah rumah aku yang tak hensem asyik duk ngorat aku dgn muka tak malu * Ni fitnah belaka * / aqil jugak /
21.

Ada sesapa nak tambah?

daun: Tak perlukan bf lagi.. Leceh aaa

16 comments:

Anonymous said...

boyfriend is like investment. got potential, yet very risky.

(edited by cikdaun :p)

salina

ND said...

Aku sudi menjadi BF ko utk sebulan. Kita test. Muahahahahahahahahahaha...:p

samurai said...

utk no 1 tuh, bole relaks ke? kalo skali ye kot. kalo dah byk2 kali, cemas & lemas gak le. :D

Aqil Dot Com said...

kalau ND sebulan... aku sanggup jadi utk 100 hari.. ada brani??

Ron97 said...

ko dah kena penyakit bukunota???

shafie said...

aku sanggup utk selamanya

Anonymous said...

no 17 paling best!

kak nani dot net

ikoko said...

single lagi bagus..

jiwa tenang..

erm..

ntah la.. banyak sangat pendapat...

dan banyak juga yang ada banyak pengalaman...

masing masing akan tau, bila dah berboipren spesel camner.. masing-masing akan tau, camner saat-saat melalui hari-hari single...

pengalaman oh pengalaman...

kekadang.. pengalaman buat kita phobia..

lalala

http://azlina.info

ayobkelubi said...

sebagai tukang bawak beg-beg shopping serta pengkritik tetap apabila ko memilih kain-main utk buat baju kerja yang baru.

ok tak?.

hahaha.macam-macam ah ko nie daun!

Bukunota said...

21. Dalam henfon boleh jerit-jerit dan boyfriend ko tak akan kata, "weh tak yah lah jerit-jerit dalam henfon," sebab ko melalak pun, dia akan kata, "wah merdunya suara!"

eisya said...

22. ingatkan kau ambil baki duit yg di bayar di kaunter... :p

hahaha... ok tak daun?

pakkon said...

muahahaha tergelak aku baca dalil dilal ni.. used and being used, normal thing.. hihihi

c_totti said...

," Dijadikan indah dalam pandangan manusia kecintaan kepada apa2 yg diinginkan berupa wanita (dan juga laki2), anak2 lelaki (juga perempuan)...AQ 3: 14.

elaira said...

heh heh... senyum sensorang aku baca dalil ko daun. some are true facts.

tak ada bf ok lagi, jgn tak ada kawan... gelap donia.

de5lin said...

Cik D
daku nak tambah gak
tuk bawak pi kinik bile demam!

biskutz said...

having bfren/gfren is like having coffee with no sugar. so classic but yet so bitter... get what i mean? :o)

~biskutz~

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!