• 3
Gathering bersempena Hari Weblog Sedunia.

p/s: This Kinda backdated entry. Note that masa gathering ni aku tak aware on the colour scheme. I'm wearing Pink!!!. Wutdahell. Its so Legally Blonde. Ahahaha.

Meriah. Pengalaman Treasure Hunt kali pertama. Attokz berjaya buat aku jatuh cinta. Jatuh cinta pada Treasure Hunt. Kumpulan aku no 010. Nett dan Amyz. Ternyata tak hampeh dan hina seperti yang dijangka. No penalti and got 55 point. Ok la tu kan? For the first timer.

Ramai kawan baru aku jumpa. Aku jarang ikut melan*toot*. Bukan ahli Geng Mak Itam or Geng Kelawa or Casa d Orange. Aku cuma berkumpul dengan GJ yang terdekat sahaja. Geng Putrajaya dan Bangi. Hari Weblog tu buat aku kenal orang2 yang aku pernah baca nick-nya di GJ.

Ice breaker adalah acara Sukaneka. Aku satu group dengan Awin, Tukang Taip Awin, Kak Nis, Imtinani Budak Halus, Kak Ros, Aqildotcom, Khal, Op, Adzlin and Zoulsz dan Cik Nana. Kumpulan 2. Walaupun Kalah teruk dalam acara Telefon Berkarat. We had a good laugh. Kalau tak dpt nak ingat semua. Reka jer la. Tambah sendiri kasi banyak. ;). Baru puas hati. Kelakar jer tengok Attokz yang tak sanggup nak baca apa yang tertulis atas kertas tu. Sebelum baca dah terbelahak. :P Tak popesyenel langsung. Akhirnya menang jugak satu acara. Barisan terpanjang. :P Thanks Cik Nana for the contribution. Dia expert bab2 memanjangkan barisan nih. Tak perlu tanggal bra seperti yang basri Nak utk kumpulan 3.

Aku ingat aku bertuah bila dapat hadiah cabutan bertuah. Rupa2nya ada hadiah lagi besar untuk the later recipient. Benci betul la. Tangan Attokz tadak Ong la. ahaha.. Pen tu pun dah cun la. Daripada tak dpt apa2 mcm Amyz. :o

Makanan banyak, aku bawak sumi jelly jer utk potluck. Ada Laksam si Aqil bawak. Aneka buah-buahan oleh Geng Serdang, kek Batik oleh Nett, Popia oleh Op ( alaaa.. mesti Mulan yang buat. Op plak yang dapat nama.. tak malu sungguh), Brownies by ND and Meehon. Aku spt biasa suka potong buah. Kene la kuarkan skill memotong buah ala-ala Changjin ditemani oleh Azah Hanya Sayang-sayang jer, Benci-benci tanak.

Sebagai peminum air sejuk terhebat zaman nih. Aku menunggu air batu yang di beli oleh Salina dan Ep dengan tak sabarnya. Sampai Op tertekan. Ahahaha. Ingatan utk gathering akan datang, Carefoure tak jual Ice, Beli Ice kat 7-e Precint 9 sebab 7-e Precint 8 simpan stok Air Batu sepeket jer sehari.

Rasanya lepas jer habis upacara, kami tak sempat nak bergambar beramai2 sebab semua dah berpusu-pusu nak balik. Dah pukul 6 lebey pon. Lom semayang Asar semua. Aku rumah dekat takper la kan? :P

Malam tu lepak rumah Kak Pnut tgk AF. Semua orang dah mcm nak koma jer. Penat tapi hepi. AHahhaah. Aku koma mcm tak hengat jer malam tu. Ihiks. Terima Kasih semua atas pengalaman *tulis macam tak pernah gi gathering GJ*. Maaf kalau ada terlaser or terkasar bahasa. Al-maklumlah, aku ni kadang-kadang terjujur sangat. Anggap gurau-gurau penampah seri Hari Weblog Sedunia ek? Ok bebeh. Congrats to Attokz and Op and semua warga kerja Hari Weblog Sedunia. :D

3 comments:

spyz said...

*tulis macam tak pernah gi gathering GJ*.
ahaksss..

spyz said...

*tulis macam tak pernah gi gathering GJ*.
ahaksss..

Mal said...

Daun buatlah Geng Cyberjaya pulak hehehe...tapi depa ni semua pemalu. Mmmmmm...

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!