• 0
Tentang Kenduri

I'm ignoring him throughout the weekend.

Kenduri dirumah dua pupu aku. Satu kereta dengan Along, Kak Nita dan Nenek. Serombongan dengan Pak Nagh, Mak Ngah, Kembar Ana n Ura, Fazlin, Ayong dan the cute and calm Irfan.

Serba hijau. Ni kenduri kahwin pertama belah Arwah Atuk Kamil. Jadi semua pakcik makcik sepupu ayah bersungguh-sungguh menjayakannya. Seronok jugak. Nenek rasa macam tak nak balik. Kak Nita dah rimas. Orang tgh 'membawa', biasa la gitu. Aku peluk nenek dan cakap "Tak per ye nek? Nanti kenduri orang kita jemput semua2 orang". Ahaks. Being sarcastic with Nenek. I dont think she understand.

daun: Bila orang tanya "Ko bila?". Jawab aku "Bila-bila".

No comments:

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!