• 0
Masaalah

Bila aku ada masaalah, aku akan bermimpi ngeri. Bulan ni aku akan terus bermimpi ngeri. Ya Allah.. cepatlah bulan hadapan. Aku tak sanggup lagi nak hadapi mimpi ngeri nih.

Kadang-kadang aku biarkan sahaja masaalah aku. Kadang-kadang aku dok terfikir-fikir cara mana nak menyelesaikannya sampai makan tak lalu, tapi tidur terbongkang. Kadang-kadang aku just stay ignorance of the fact that aku ni bermasaalah besar. Aku senyum. Ketawa. Tengok tv. Baca buku. Kadang-kadang aku jadi loner. Tak mahu jumpa sesapa. Duduk kat rumah. Kadang-kadang aku jadi hyper. Kemas rumah, bangun awal, masak, cuci baju. Kadang-kadang aku rasa aku tanak bangun dari tidur aku. Biar la aku tidur, tak payah bangun lagi.

Apa-apa pun. Aku kene hadapinya. Aku senyum lagi.

Hari ni aku akan cuba selesaikannya. It's a workaround. InsyaAllah. Stay calm daun.

daun: Hati yang berkarat dicuci dengan membaca Al-Quran

No comments:

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!