• 0
More on Dia

Dia nak jumpa lagi. Sepatutnya perjumpaan pertama aku dan Dia adalah pada hari Sabtu, tetapi mungkin dia tak sabar nak tunggu ke Sabtu utk jumpa aku. Aku terkejut bila dia sms utk ajak jumpa pada hari Sabtu. Aku cakap ok.

Sabtu pagi tu aku tolong kartini memasak untuk Birthday Party Aariz (anak tini). Aku tolong dia masak nasi tomato. It was almost a disaster, tetapi dapat diselamatkan. :P . It should be our lil' secret ek tini? Ahahaha.

++++++++++++++++++++
Menapak jalan yang menjauh, Tentukan arah yang kumau, Tempatkan aku pada satu peristiwa, Yang membuat hati lara
++++++++++++++++++++

I drag the appoinment from 5 to 5.30. We suppose to meet at Pizza Hut. I was utterly suprised when i two of his niece tagged along. I somehow glad, the fact that we are not alone. They are very cute. Aisya is very cute with her curly hair and long sky high eyelash without Maybelline wonder. She's born with it. She's 3 and her sister Aliya is 7. We had pizza and i had my seafood lasgna.

++++++++++++++++++++
Di dekat engkau aku tenang, Sandung matamu penuh tanya, Misteri hidup akankah menghilang, Dan bahagia di akhir cerita
++++++++++++++++++++

I interviewed Aisya on how her Ngah at home. She cutely said that "Ngah garang mcm harimau". I had a good laugh and replied " Macam harimau ke? Acik nampak mcm kucing jer". I love the embarrassed expression on his face. Ahahha. Ask him to pose for my parent since my parent dont have a clue on how he's like ( I lied, its for me). Managed to snap his picture. Just to make sure i'm safe in case he 'buat taik' and i want to make the exposure. Ahahaha

++++++++++++++++++++
Cinta tegarkan hatiku, Tak mau sesuatu merenggut engkau, Naluriku bergetar tak ingin terulang lagi, Kehilangan cinta hati bagai raga tak bernyawa
++++++++++++++++++++

It was a short date. He 'tapau' Pizzas for his family. We parted before maghrib. I went windowshopping in Jusco. He called to check whether it is ok for me to walk alone. I said i'm ok. Another lie. I felt bored after 10 minutes and went home.

++++++++++++++++++++
Aku junjung petuahmu, Cintai dia yang mencintaiku, Hatinya dulu berlayar kini telah menepi, Bukankah hidup kita akhirnya harus bahagia
++++++++++++++++++++

Dia: Sanggup ke kawan dengan saya ni?
Aku: Kalau ikutkan, tak sanggup.
Dia: ......
Aku: Tapi kita tengok la macam mana. Kita cuba dulu.

+++++++++++++++++++++
Cinta biar saja ada, Yang terjadi biar saja terjadi, Bagaimana pun hidup hanya cerita, Cerita tentang meninggalkan dan yang ditinggalkan
+++++++++++++++++++++

daun: cuba usahakan ladang ini.. What is friend again??

No comments:

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!