• 0
Sambal tempe dan Jawa

Sempat juga aku masak tempe and bilis goreng sambal. Heaven la. Ani si orang 'ganu yang tak makan tempe pon dah terkena penangan tempe. I'm proud to be Jawa. Cuma cakap jawa jer yang tak fluent. Silap2 kena belasah sebab percubaan bercakap jawa dengan buruknya. Mcm mana nak menerapkan semangat jawa dalam susur galur aku?. Kemungkinan untuk aku berkahwin dengan orang jawa pon mcm tipis jer. *Aku tak nak kawin dengan orang kampung aku. Dan lelaki2 yang aku jumpa bukan berketurunan jawa*. Ahahaha. Takper. Sket2. Eh! Aku cuma nak tulis ttg aku masak sambal tempe. *baca: Aku ni pandai masak. Untung sapa yang dapat aku nih. ahahahaha*

Daun: Makan nasi berlaukkan sambal tempe & bilis, telur dadar dan kobis masak bening sambil tengok Changjin.

Kepulangan

Kepulangannya dinanti. Walauapapun, aku akan pi jugak KLIA pada Sabtu ni. Ina, I'll join you. Confirm.

Daun: Rindu

No comments:

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!