• 0
Weekend aku dipenuhi oleh warna warni.. Kedatangan Ika aku sambut dengan gembira. Aku jemput Ika seminit sebelum ERL Ika smpi di Hentian Putrajaya. Berbuka puasa dalam kereta. Itupon setelah perasan orang2 kat surau Aparment aku tu nak start Maghrib. Nak jaga Ika senang jer, kasi dia mkn mee grg pon dah cukup. Aku ngan toksik siap berhidang2. Dia cuma mkn mee grg tanpa sayur. Aku siap psiko waitress tu, kalau dia bg yang bersayur aku tanak amik. Mcm la aku yang nak mkn pon. :P

Sabtunya, bawak Ika ke Jln TAR. Nasib baik ada tOKSIK. Kalau harapkan aku mmg sesat2 la mencari tempat. Sarapan di Kantin office b. Pertama kali aku rasa cappati cicah kima. Ika dah janji nak minta resepi kat makcik dia. Lepak2 kat Nagoya sebab ber-aircond. SYiok belek2 kain smpi dpt 'ekkuse me' dari pekerja Nagoya tu. Aku terpijak kain dia. Sabo jer la. Ekkuse me Ika. :P.

Jumpa dengan Elin di area Nagoya. Shoppings sakan si Ika. Aku syiok tlg pilihkan tudung jer.Tak boleh nak shopping sangat. Karang akhir bulan mkn bubur jer. :P Then makan lagi, Nasi ayam kat rumah cik easy. Spyz adn the gang pon join sama. Elin and J pon ada. Kitorang dok menggomol baby2 comel Efi and Nabil. Efi easily amused and Nabil yang takleh duduk diam. Aku rasa Efi and Nabil kecut dah lepas di gomol oleh semua orang. :P

Mlm tu mkn lagi. Alemak. Dah baper kali mkn nih? Satay tajaan Ika. Aku mkn 4 batang, Ika mkn 8 btg and tOKSIK buat rekod mkn 2 batang jer. Aku boikot satay Hj Samuri sebab ianya terlalu mainstream. Aku kan non mainstream. :P

Mlm tu lepas tengok Eiffel I'm in Love yang tak baper sesuai untuk kanak2 15 tahun. Aku rasa mcm poyo la plak citer tu. Sweet kalau aku berumur 15 tahun. Bila ko 25 tahun mcm aku, ko akan kategorikan citer tu crap. Aku plak ada high expectation utk citer tu. Nampak sangat aku ni bukan remaja lagi.

Igt nak sambung citer Hum Tum. Aku dah tak larat, Ika plak dah pengsan. tak sampai 1/4 cd aku dah koma. Lenkali la.

Ahad> Bawak Ika mkn Briyani kat Briyani Gam Putrajaya tu. Walaupun terkiasu, kitorang tak peduli dah. Hmm. Ni kali ke-3 aku mkn, tak sedap sangat la. Ish. Sadis. Kuah Ayam merah dia tu cair giles. Kiciwa aku. Lenkali aku bwk Ika kat Aladdin Cafe kat Souq tu. Ayam merah dia mantap. Mengecewakan betul. Agaknya Braiyani Gam Putrajaya tu terlalu mainstream smpi hilang sengatnya. Mcm blog jugak. :P

Hantar Ika ke KLIA. Tata Ika.. muahsss muahhsss.. Lenkali datang lagi. Hotel Putra Harmoni sedia menanti. ;).

Thanks to semua. tOKSIK, Ika, Elin, J and Khilfi, Along, K.Nita and Nabil Doyok, Spyz and co. Thanks for everything.

No comments:

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!