• 0
Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak

- Aku sambut Ramadhan ni dengan sederhana. Aku tak teringin benda yang bukan2. Cuma beger santak jer. Itupun sebab aku demam sebab melalak2 tengok "Windstruck" yang Ika bawak masa dia singgah aritu. Kesian aku.

- Dengan semangat waja setelah seharian Sabtu lepas aku habiskan dengan berbaring2an merehatkan kepala yang aku rasa bengal and berat. Aku meneruskan perjalanan ke kampung terchenta. Itu pon dah petang2 Ahad tu. Try jalan belakang ikut Dengkil. Hmm. Ok jugak. Cuma kena pandu berhati2 takut kene paku la plak. Dah takder tayar spare lagi. *Tayar belakang belah kanan aku dah pancit kena paku. Rasa2nya masa aku pergi Sg Chua Jumaat lepas. Alhamdulillah ada hero yang tolong pasangkan*. Jangan sangka aku tak boleh nak pasang sendiri. Tapi selalunya bila tayar aku pancit. Sure ada hero yang datang. Kalau ada hero, aku malas lah nak tunjuk heroin dak?.

- Sampai kat kampung, waaaaa.. Nampak kereta Along kat laman. Meriah la rumah. Aku igt cuma ada Jiha and Nina jer. Yeaaa... Bising la sket umah tu. Hepi walaupun si Tanja Nabil muntah atas aku. Habis seluar aku. Si Tanja tu pantang di acah suap. Sure nak telan punyer. ishhh.. Dia budak kecik.. Mana la dia tau.

- Along balik lepas maghrib. Kak Nita keje. Kesian pulak. Tapi jeles bila kak Nita akan cuti 2 minggu masa Raya karang. Aku pon cukup jer nak cuti sampai dua minggu. Tapi project ni takleh nak dianak tirikan. Aku harap ada project lagi besar leh berlangsung dalam musim raya nih. Hopefully..

- Malam tadi tak dapat tido sangat. Nyamuk punyer la besarrr.. Wooii.. darah aku tak manis laaa.. Pi la gigit si Nina tuuu.. Uiks.. Bila aku bangun, aku rasa pening2 lalat. Saje je melambat2kan waktu nak gerak pi keje balik. Siap lap2 kereta lagi. Sambil dengar mama and ayah dok mengomen pasal kereta aku. Aku rasa ayah and mama lagi suka kalau aku balik keesokan harinya berbanding aku balik Ahad malam tu jugak. Tapi aku jer yang malas nak bangun awal skettt.

- Hari ni bukannya buat apa. Kene duduk mengadap meeting yang paling bosan dalam dunia. Tersengguk2 aku. Nasib la bukan part aku yang aku kene konsentret. Part aku esok. So.. malam ni aku nak berehat betul2. :P. Kalau esok aku ngantuk jugak. Mmg nak kene tabuh la nih. Ampehs

No comments:

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!