• 0
- Menganak tirikan blog aku telah jadi rutin aku dalam bulan nih. Kesian dia mcm kebulur jer. Malas sungguh nak menaip. yer la. Dorang takleh tengok aku lepak sket. Kasi keje mcm nak koma. Berpinar-pinar mata aku tgk file byk2. Bende2 remeh nak di-configure untuk kemudahan dikemudian hari. Terasa lapar la plak.

- Aku lupa nak ceritakan pengalaman aku pergi ke Ku*ala Gand*h, Lanchang, Pahang. Menarik betul la. Aku ikut rombongan b ke Elepahant Sanctuary, bermesra2 dengan gajah ( bukan Bob mesra AF). Aku bukan seorang yang mesra binatang. Bila tengok orang dok menunggang gajah, Siap mandi manda bersama gajah kat sungai cetek tu, buat aku rasa jeles sket. So aku beranikan diri untuk sentuh anak gajah tu. Kulit dia keras and bulu dia pon kasar. Aku rasa geli plak bila tengok mat saleh yang berbikini dok naik atas gajah tu. Memang ampeh la aku nih. Apa-apa pun, aku banyak belajar tentang gajah dan habitatnya. Oh! aku dah terer nak membezakan antara Gajah Asia dan Gajah Afrika. :P Gajah is an interesting animal.

Aktiviti di sana:

1. Ride the elephant <- aku tak buat.. sbb kene peluk pakcik tu.. kalau tak kene peluk pakcik tu pon aku takkan buat nyer.
2. Feed the elephant <- tak sempat buat sbb tebu dah habis
3. Bath with elephant <- nak pegang pon tak berani.. nak mandi? tengok dari jauh jer la

From Tarzan:-
Anak Gajah : Mak.. mak.. Air ni bersih tak?
Mak gajah: Air ni bersih sayang..
Anak Gajah: Tapi, mungkin ada bakteria...

Jelink-menjelink
- Kuala Gandah Elephant Sanctuary

No comments:

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!